Antioxidanti in fructe
Rodia aduce organismului un aport pretios de vitamina C si vitamine B, potasiu si polifenoli ( antioxidanti deosebit de puternici).
Studiile au aratat ca sucul de rodie reduce riscul aparitiei bolilor de inima, protejeaza prostata, colonul si intestinul subtire. De asemenea s-a ajuns la concluzia ca este benefic si in diabet, ateroscleroza, scaderea colesterolului si in osteoartroza.
Sucul de rodie are si efecte antivirale si antibacteriene, ajutand si in cazul depunerii de tartru.
Rodia, foarte populara in Orient, este folosita cu precadere in bucataria iraniana si
Sucul de rodie este folosit pentru diverse cocktailuri, semintele sunt amestecate cu orezul in
In Turcia se foloseste la sosuri pentru salate, la marinarea carnii, iar semintele sunt folosite in salate, deserturi. Rodia este transformata intr-un sos dulce, ce se pune deasupra inghetatelor sau se amesteca cu iaurtul.
In
In Grecia, rodia este folosita pentru kollivozoumi, o supa crema din grau, struguri si rodii sau pentru salate.
Traditionalul kebab oriental se prepara cu sos de rodie.
29 Noiembrie 2007
gradinamea.ro