Antreu cu peste:Somon afumat
Ingrediente (pentru 4 persoane):
200 g somon afumat (batog),
150 g branza de vaci,
8 felii subtiri de paine de secara,
40 g unt,
4 linguri ierburi aromate taiate marunt (cimbru, busuioc, marar),
1/2 lamaie,
sare,
piper macinat.
Mod de preparare: incingeti untul intr-o tigaie si rumeniti feliile de paine pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Intr-un castron, amestecati cu furculita branza, cateva picaturi de zeama de lamaie, ierburile aromate, sarea si piperul. Taiati pestele fasii, asezati-le pe 4 felii de paine, puneti peste ele cate un sfert din amestecul de branza, din nou fasii de somon, stropiti-le cu putina zeama de lamaie si acoperiti-le cu celelalte felii de paine. Serviti-le cu o salata mixta.