Supa de rosii coapte

Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.

Unii specialisti recomanda rosiile prelucrate termic pentru ca sunt mult mai usor de asimilat. Mai jos gasiti o reteta gustoasa, care poate fi consumata in orice sezon: supa de rosii coapte.

Pentru acest preparat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg rosii, 5 morcovi, patrunjel radacina, frunzede patrunjel, ceapa verde, 3 catei de usturoi, cimbru verde, sare de mare grunjoasa,  ulei de masline, o lingura de zahar brun, piper.

Mod de preparare:

Rosiile se spala si se taie in doua. Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde si usturoiul se curate si se spala. Legumele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt peste care s-a presarat sarea de mare, zaharul brun si piperul. De asemenea, in tava se pun si crengutele de cimbru. Peste se stropeste cu ulei de masline.

Tava se da in cuptorul preincins la 200 grade C, timp de 30 - 35 minute, pana se inmoaie si se rumenesc rosiile. Dupa ce sunt gata, legumele se lasa putin sa se raceasca, apoi se pun in blender si se mixeaza. Daca amestecul este prea consistent se adauga apa calda sau supa de legume. Se adauga sare si piper dupa gust si putin ulei de masline. Supa de rosii coapte se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de cateva crutoane de paine.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro