Beneficiile consumului de struguri si must
Toata lumea stie ca strugurii si mustul au o valoare alimentara ridicata. Un kilogram de struguri proaspeti furnizeaza organismului 700-1000 calorii. Strugurii au asupra organismului un efect de re-confortare, vitaminizare si mineralizare.
Actiunea reconfortanta a strugurilor si a mustului se datoreaza continutului foarte mare de zahar, cu o mare valoare energetica, precum si de lecitina (substanta cu continut ridicat in fosfor). Ceea ce este foarte interesant este ca zaharul se absoarbe foarte repede de catre organism.
Actiunea de vitaminizare se datoreaza continutului bogat in vitamine (A, B1, B2, B6, K, PP) care, datorita faptului ca strugurii se consuma in stare proaspata , se regasesc integral in bob.
Actiunea de mineralizare este datorata continutului boabelor si mustului in diferite substante minerale (potasiu, fosfor, caliu, fier, magneziu). Sarurile de calciu si fosfor participa la formarea scheletului, cele din magneziu la formarea muschilor iar cele de fier la formarea hemoglobinei in sange.