Biroul din casa

Biroul din casaDaca munca pe care o efectuati la serviciu se prelungeste si acasa trebuie sa aveti in vedere amenajarea unui spatiu tip birou, unde sa beneficiati de linistea si confortul atat de necesare desfasurarii unei activitati eficiente. Mai intai de toate trebuie sa reganditi spatiul, astfel incat el sa permita amplasarea fara probleme a biroului respectiv. Ideal ar fi sa existe o separatie fizica intre spatiul de lucru si restul casei. Atunci cand nu este posibil sa alocati o camera intreaga biroului, incercati sa va amplasati spatiul de lucru in zonele cele mai putin frecventate din casa si in apropierea unei surse de lumina naturala.

 

Treceti apoi la amenajarea propriu-zisa, incepand prin a va investiga obiceiurile de lucru, dand atentie oricarui amanunt. Trebuie sa stiti exact de ce aveti nevoie, atat ca dotari si echipamente, cat si ca suprafata. Fara indoiala veti avea nevoie de un calculator (daca doriti sa economisiti spatiul ganditi-va sa inlocuiti calculatorul cu un laptop), insa nu uitati ca in afara documentelor in format electronic veti avea de-a face cu foarte multe hartii, care, neorganizate la timp, vor conduce la un cadru aglomerat si incomod.

 

Asadar biroul pe care urmeaza sa-l achizitionati trebuie sa contina, pe langa suporturile pentru unitatea centrala si pentru periferice, suficient loc pentru gadgeturi (imprimanta, fax, scanner, telefon fix etc.) si cat mai multe sertare pentru depozitarea documentelor tiparite. Desi nu trebuie sa depuneti un efort creativ in amenajarea unui birou, crearea unui spatiu ergonomic si functional necesita totusi o atentie sporita si respectarea anumitor reguli:

 

- alegeti numai piesele de mobilier de care aveti nevoie: biroul propriu-zis, un scaun, un corp cu rafturi si sertare, o lampa de birou;

 

- nu incarcati spatiu cu elemente inutile, accesoriile nu au ce cauta intr-un birou, puteti face o exceptie in cazul in care aveti un obiect drag, de care nu va puteti desparti si care va poarta noroc sau care va inspira (o mini statuie, un tablou, o amuleta, o fotografie etc.);

 

- pozitionati foatre clar lucrurile, in functie de prioritati;

 

- amplasati masa de lucru astfel incat sa stati cu spatele la perete;

 

- decorati incaperea intr-o nuanta neutra, mata (bej, albastru pal, culoarea lemnului sau gri) deoarece nu va refleta lumina si nu va obosesc ochii.

 

- decorati cu flori, cat mai multe flori; vor creea o atmosfera vesela si vor improspata aerul.

 

www.incasa.ro