Calamar umplut cu legume
Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.
Cerneala de calmar este folosita drept colorant alimentar in prepararea de sosuri, paste sau orez. Calamarul poate fi gatit in diferite moduri, iata cateva retete foarte gustoase: calamar in sos picant de tomate, calamari umpluri, salata calda de calamari, calamari gratinati.
Prepara calamarul alaturi de legume si vei obtine un fel de mancare aspectuos si aromat. Pentru prepararea calamarului umplut cu legume veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 calamari, 1 rosie proaspata decojita, o ceapa mica rosie, 20g unt, 1 ardei gras,1 morcov, un dovlecel, oregano uscat, busuioc, rosmarin verde, o lamaie, sare si piper.
Mod de preparare:
Calamarii se decongeleaza, se spala si se pun la scurs. Legumele se taie cubulete mici si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Prima data se adauga ceapa tocata, apoi morcovii, dovlecelul si ardeiul gras. Cand sunt pe jumatate calite, se adauga rosiile. Se mai tine putin pe foc apoi se condimenteaza cu oregano, busuioc, sare si piper. Se umplu calamarii cu aceasta compozitie si se inched cu o scobitoare, apoi se pun pe gratarul incins. Cand sunt gata se servesc cu garnitura de cartofi prajiti.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro