Cartofi frantuzesti la cuptor

Sofisticate si gustoase, preparatele frantuzesti sunt cunoscute peste tot in lume. Bucataria franceza are la baza principiul simplitatii, mancarea este usoara si saraca in grasimi si saruri, iar gatitul este mai putin laborios. Se folosesc doar ingrediente naturale.

Cartofii frantuzesti la tava este un preparat foarte cunoscut si la noi, care se face foarte usor si care poate fi consumat atat la masa de pranz cat si la cina.

Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg cartofi rosii, 6 oua, 50 g unt,  pesmet, 100 g cascaval, 100 ml smantana, sare, piper.

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Ouale se fierb si ele pana devin tari. Dupa ce s-au fiert, cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se unge o tava adanca cu unt si se aseaza ingredientele in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

Peste, se mai toarna putina smantana si cascavalul ras. Fiecare strat se codimenteaza cu sare si piper. La final se presara pesmetul in strat subtire pentru ca deasupra sa se faca o crusta crocanta. Se da apoi tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cartofii frantuzesti se servesc calzi.

Sursa foto

InCasa.ro