Cele mai frecvente sase greseli in amenajarile interioare

Sa te simti confortabil in casa ta este cel mai important lucru in design-ul interior. Pentru a obtine acest confort unii apeleaza la sfaturile unui specialist, dar cei mai multi doresc sa se descurce pe cont propriu. In design-ul interior nu exista reguli ce trebuiesc urmate cu strictete deoarece fiecare doreste sa-si personalizeze spatiul in care locuieste.

Si, fara a avea un minim de cunostinte in acest domeniu se fac adesea greseli ce distrug complet armonia interioara. Mai jos va sunt prezentate cele mai comune greseli ce se fac in amenajarile interioare.

1. Lipsa culorilor – este fara indoiala una dintre cele mai frecvente greseli. Multi se tem sa foloseasca o culoare indrazneata, limitandu-se astfel la o paleta de culori intalnita peste tot: galben, crem, alb. Folosirea unei culori comune denota lipsa de originalitate, ceea ce ar trebui sa caracterizeze orice casa. In afara de culoare, textura este la fel de importanta, aceste doua elemente stau la baza oricarui design interior de succes.

 2. Alegerea mobilierului nepotrivit – oricine poate fi tentat sa cumpere anumite piese de mobilier si accesorii doar pentru ca arata bine, dar, puse impreuna, acestea sa nu aiba nimic in comun. Camera nu va avea un aspect placut si in cazul in care nu veti aprecia potrivit dimensiunile mobilierului in raport cu cele ale camerii. Pentru a rezolva aceasta problema alegeti un stil de design interior care sa va reprezinte si optati pentru acele piese de mobilier care sa se potriveasca stilului ales.

3. O amenajare “la moda” – este o greseala pe care multi o fac din dorinta de a fi mereu in trend. Nu este usor si deloc practic sa schimbi aspectul casei in fiecare an doar pentru a fi in pas cu moda. Prin urmare, este de preferat sa alegeti culori, mobilier si decoratiuni care rezista schimbarilor succesive de trenduri iar daca tii neaparat sa ai o amenajare in tendinte foloseste doar cateva accente.

4. Totul la set – o camera in care totul pare la fel, in care predomina aceeasi culoare iar obiectele pastreaza aceeasi forma si textura, este plictisitoare si fara personalitate. In aceasta categorie intra si seturile, masa si scaune la fel, draperii si asternuturi pe un singur ton.

5. Fara un punct focal – fiecare camera are nevoie de un loc care sa atraga privirea, fie ca este vorba de un semineu, o vitrina frumos amenajata sau de o priveliste uimitoare incadrata ca intr-un tablou de rama fereastrei. 

 6. Prea multe decoratiuni sau lipsa acestora – o casa fara decoratiuni este plictisitoare iar una in care accesoriile decorative sunt prea multe, si mai ales de proasta calitate, casa va avea un aspect de prost gust. Decoratiunile dau un aspect original incaperii, de aceea trebuiesc alese foarte atent pentru ca rezultatul sa fie unul armonios, echilibrat.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro