Stilul Boho Chic

Stilul Boho Chic nu a fost niciodata mai in voga, astfel, oricine se gandeste sa-si amenajeze locuinta intr-un stil boem va avea la dispozitie o multime de optiuni pentru a-si exprima preferintele, si in special gusturile.

Stilul a aparut prima data in moda, in Marea Britanie, prin 1996. Stilul boho deriva din englezescul "bohemian" si se refera la transpunerea in vestimentatie a acelui tip de atitudine proprie artistilor nonconformisti. In vestimentatie, acest stil se caracterizeaza prin tinute lejere din fibre naturale, care, aparent par dezorganizate si fara reguli cromatice.

La fel ca si in moda, in designul interior stilul Boho Chic presupune mixarea mai multor stiluri. De exemplu, piesele de mobilier vintage pot fi alaturate unora moderne, traditionale, clasice sau de inspiratie baroca. Acest tip de amenajare este accesibil tuturor, investitia facandu-se cu resurse putine dar cu multa imaginatie.

Cu toate ca stilul Boho Chic poate fi adoptat in orice incapere din locuinta, acesta este mai des intalnit in camerele de zi si in doarmitoare. Boho Chic presupune culori luminoase, modele indraznete si o atmosfera artistica. Nu exista o regula in ceea ce priveste paleta cromatica. Se folosesc cat mai multe culori, in combinatii surprinzatoare. Baza este bine sa fie realizata din pasteluri sau din culori neutre, iar culorile vii, care vor crea aspectul boho trebuie sa fie in armonie cu cele de fundal. Culorile representative stilului sunt: fucsia, albastru, verde si maro, iar asocierile contrastante sunt un must have.

O amenajare boho chic este in mare parte creata cu ajutorul materialelor: cuverturi de pat, tapiterii, covoare si perdele. Covorul se recomanda a fi cu motive traditionale, folk sau gypsy. Prenele se regasesc intr-un numar destul de mare intr-o astfel de amenajare, in orice dimensiune si neaparat cu motive florale sau entice. Aceleasi motive le putem folosi de asemenea si pentru draperii, dar in culori pastelate si nu tari, pentru a nu incarca vizual camera.

Mobilierul este format din elemente nepereche, ce nu apartin aceluias set. Se pune accent pe mobilierul anilor ’50 sau ’60, astfel, paturile cu baldachin, fotolii mari, mesele si scaunele sculptate din lemn masiv, cuferele vintage, sunt exact ce ne trebuie. Decorul poate fi completat cu accesorii mexicane si cu obiecte de iluminat marocane. Desi fiecare element apartine unui stil diferit, impreuna creaza un decor unitar si echilibrat.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro