Chec cu ciuperci
Ingrediente:
3 cepe medii taiate cubulete
2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
5 oua la temperatura camerei
5 linguri de faina
5 linguri de smantana
1 legatura de marar
3 linguri ulei
sare
piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau tigaie si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si pirer. Se lasa sa se raceasca. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca. Se ung doua tavi de chec cu ulei si te tapateaza cu faina. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat. Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase.
Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu se lase checurile. Dupa ce se scot de la cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se scot din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic