Ciorba de crap
Ingrediente:
2 kg crap
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
4 cepe
1-2 foi de dafin
3 galbenusuri
3 linguri smantana
patrunjel verde tocat
otet
sare si piper dupa gust
Preparare:
Se pun la fiert in 3 litri de apa legumele intregi si piperul.
Se face un rantas din untura si faina, in care se calesc 2 cepe tocate marunt. Se pune apoi si putina boia de ardei, se mai lasa sa fiarba 30 de minute in oala initiala.
Se curata crapul, se despica, se spala in mai multe ape si apoi se pune la fiert in oala cu zarzavat la foc mic.
Cand pestele este fiert, se strecoara zeama intr-o alta oala in care se pun si bucatile de peste alese din zarzavat.
Se bat in supiera galbenusurile cu smantana, putin otet, peste acestea punandu-se supa, putin cate putin, apoi pestele si patrunjelul verde, taiat marunt.
Se serveste calda.