Combinarea materialelor in designul interior
Idei de baza in combinarea materialelor in designul interior
Majoritatea oamenilor se tem sa combine materialele intr-o camera. Mai ales ca mai mult de trei tesaturi sunt suficiente pentru a provoca un sentiment de anxietate. Insa, combinand materialele, puteti obtine un aspect sofisticat al locuintei dvs., cu conditia sa urmati cateva reguli de baza. Aceste simple indrumari va pot ajuta sa invatati ce sa combinati si ce combinatii sa evitati - cum ar fi carourile portocalii in combinatie cu liniile serpuite violet.
Gasiti o tesatura potrivita. In functie de gusturile si de preferintele dvs., alegeti un material care sa va reprezinte si incepeti sa construiti in jurul acestuia. Fie ca este vorba despre o tesatura in carouri, una florala, dungata sau uni, transformati-o in tesatura de baza a camerei pe care urmeaza sa o decorati.
Nu mai mult de trei. Nu folositi niciodata mai mult de trei tesaturi diferite, decat in cazurile in care acestea sunt discrete si subtile. In caz contrar, efectul va fi unul de confuzie mai degraba decat unul de echilibru.
Variati in ceea ce priveste stilul si dimensiunea. Pentru ca nu este indicat sa folositi mai mult de trei materiale, pentru a varia, va puteti juca cu mai multe stiluri si cu dimensiuni diferite. In loc sa folositi trei tesaturi florale, incercati o combinatie formata din trei stiluri diferite: floral, carouri si dungi. Sau combinatii de trei care sa includa modele geometrice sau cu cercuri etc. Daca in decorul camerei dvs. aveti, de exemplu, o stofa ecosez de mari dimensiuni, alegeti o tesatura in dungi de dimensiuni medii si una florala de dimensiuni mici.
Folositi o culoare comuna. Legati modelele cu ajutorul unei culori comune. Daca tesatura de baza este de culoare rosie, toate celelalte tesaturi ar trebui sa contina aceasta culoare, oriunde in interiorul modelului.
Scara mica - incapere mica. Folositi modele mici pentru camerele mai putin spatioase. In camerele de dimensiuni mari, modelele mici nu se disting si par uni sau texturate.
Scara medie pentru ambele tipuri de camere. Modelele de dimensiuni medii se disting de la distanta intr-o camera mare, iar in spatiile mici nu coplesesc vizual.
Scara mare pentru mobilier de dimensiuni mari. Modelele mari pot acapara privirea intr-o camera de dimensiuni mici, facand-o sa para si mai mica, insa produc o anumita vibratie in spatiile generoase. Ele par chiar mai indraznete atunci cand acopera mobilierul de dimensiuni mari, insa par fragmentate pe piesele de dimensiuni mici.
Adaugati latime sau inaltime. Alegeti modele in dungi, verticale sau orizontale, pentru a adauga inaltime sau latime pieselor de mobilier sau camerei in ansamblul sau.
Cheia realizarii unui design armonios sta in combinarea dimensiunii, stilului si schemei coloristice a materialelor alese. Amintiti-va ca este foarte important sa alegeti o singura textura de baza si apoi constuiti pe aceasta temelie.
Sursa foto
Corina Dovinca
InCasa.ro