Coronita - simbol al sarbatorii Craciunului

Coronita CraciunDaca locuinta dumneavoastra nu este suficient de incapatoare pentru un pom de Craciun sau daca bugetul limitat nu va permite sa achizitionati unul, insa doriti sa va introduceti in atmosfera sarbatorilor nu numai spiritual, dar si simbolic, prin impodobirea spatiului in care va veti afla, coronitele ornamentale va vin in ajutor. Pot fi plasate nu numai pe usile sau pe holurile de la intrare, dar si atarnate de peretii camerei, asezate pe mobila sau, insotite de lumanari, pe masa festiva, conferind o nota calda si ospitaliera casei.

 

In cazul in care oferta de pe piata nu va satisface gusturile sau daca, pur si simplu, doriti sa realizati o coronita originala, exista cateva "ingrediente", din tematica traditionala, pe care le puteti folosi in demersul dumneavoastra.

 

Pentru suport puteti opta fie pentru varianta clasica: ramurele de brad impletite, fie pentru variantele alternative: sisal decorativ sau crengute de copac natur. Ca materiale de podoaba folositi o combinatie echilibrata intre natural si artificial: plante verzi (molid sau iedera), conuri de pin sau de brad, fructe uscate, batoane de scortisoara, flori de craciunica, panglici, margele colorate, clopotei etc. Aceste "accesorii" pot varia, insa este recomandat sa pastrati o unitate cromatica si un echilibru in proportionarea dimensiunilor.

 

Pentru confectionarea coronitei aveti nevoie, pe langa aceste materiale de: sarma subtire; un cadru de sirma, pe care il puteti cumpara de la florarie; burete sau burlet (burete pentru etansarea geamurilor si usilor), silicon. Incepeti prin a acoperi intreg cadrul cu burete, fixandu-l pe diagonala si legindu-l bine cu sirma. Treceti apoi sarma prin mijlocul fiecarui fruct, rasucind firul la baza acestuia pentru stabilitate, procedati la fel in cazul conurilor si a florilor de craciunica etc.  Prindeti apoi florile si restul plantelor alese pentru aranjament de cadru. Materialele precum bobitele colorate, iarba si ciulinii se fixeaza cu silicon; crengutele se prind in cuisoare, fructele si restul materialelor cu sarma. Suportul ornat  se inconjoara cu panglica aurie (culorile difera in functie de gusturile fiecaruia, pastrand insa echilibrul cromatic), care se prinde in spatiile libere dintre ornamente.Dupa terminarea coronitei este bine sa asteptati cateva ore pentru uscarea siliconului, inainte de "expunerea" decoratiunii.

 

In functie de preferinte, puteti realiza coronite mai incarcate sau mai aerisite. Pentru ultima varianta, folositi, de exemplu,  3 flori de craciunica, 1m de panglica rosie, flori naturale uscate, amestec de iarba si crengute, conuri aurii, bobite rosii, pe care sa le combinati si sa le fixati in 3 grupuri, la distante egale, pe suport.

 

www.incasa.ro