Craciun personalizat

pom impodobitDecoratiunile de Craciun isi au originea in Germania secolului XVI, cand se foloseau pe post de ornamente dulciurile (acadele, figurine din turta dulce). In sec XVIII apar ornamentele confectionate manual, constand in bomboane, stafide, alune sau fructe invelite in hartie colorata. Pana in sec XIX decoratiunile de Craciun au fost confectionate exclusiv in casa, abia din 1870 aparand pe piata globurile de sticla si betelele colorate, care au condus la dezvoltarea unei adevarate industrii.

 

Folosirea ornamentelor de Craciun reprezinta modalitatea cea mai usoara de a va exprima propria personalitate si de a uniformiza decorul de sarbatori prin crearea unei tematici anume. Decorul in stil victorian, de exemplu, include fructe, prajiturele, ursuleti, figurine, funde, dantele si alte "zdranganele"; decorul natural/iernatic presupune folosirea ornamentatiilor care descriu cel mai bine acest anotimp: fulgi de zapada, conuri de brad, turturi artificiali, stele, pasari mici, figurine luminate; decorul nautic, folosit de cei indragostiti in permanenta de mare, necesita utilizarea ormanetelor gen: barci, ancore, scoici, caluti de mare, faruri, care sa impodobeasca bradul de Craciun. Similiar acestei teme este tema pescuitului, care presupune folosirea ornamentelor din aceeasi gama si, in plus, a celor care tin exclusiv de acest "sport": momeli, pestisori, undite, figurine reprezentand percari etc.; decorul de Craciun avand ca tema sportul va ofera posibilitatea de a va exprima mandria fata de echipa din care faceti parte, prin etalarea trofeelor, a fotografiilor de grup, prin folosirea ornamentelor care corespund cu natura sportului pe care il practicati: mingii (de volei, forbal, baschet etc.), rachete, flacara olimpica etc.

 

O alta modalitate de a crea un decor unic de sarbatori o constituie personalizarea ornamentelor achizitionate din comert. Puteti realiza acest lucru apeland la cel putin doua metode: crosetarea sau brodarea. Ornamentele alese trebuie sa fie confectionate din materiale moi, care sa permita imprimarea de monograme sau de mesaje scurte, cu ajutorul acestor metode. Folositi ata divers colorata care sa invioreze obiectele.

 

Inspirandu-ne de la origini, o alta idee interesanta este aceea de a impodobi bradul numai cu "ornamente comestibile": fructe uscate sau crude, mere, nuci, portocale, figurine din turta dulce.

 

In materie de culori, trebuie sa stiti ca anul acesta se poarta albul, movul si verdele, culorile vedeta ale designului interior, transferate si asupra decoratiunilor de sarbatori.

 

www.incasa.ro