Culorile deschise “maresc” bucatariile mici
O bucatarie mica poate fi la fel de frumoasa, confortabila si moderna precum una spatioasa. Spatiul nu reprezinta o problema daca este organizat eficient. Exista si cateva trucuri pentru a mari, cel putin vizual, incaperea.
Mobilierul din sticla, oglinzile si lumina naturala sunt doar cateva dintre acestea. Un efect de spatialitate il putem obtine si cu ajutorul culorilor, in special cu cele deschise. Pentru ca spatiul sa nu para si mai ingust decat este se recomanda folosirea nuantelor contrastante, puternice, pe suprafete cat mai mici. Suprafetele mari, precum peretii, pardoseala si mobila, vor fi “picatate” in culori calde, deschise.
O bucatarie in alb nu este o solutie. Va parea prea simpla si lipsita de interes. De exemplu, o culoare luminoasa, potrivita pentru o bucatarie micuta este galbenul. Avantajul acesteia este ca se potriveste atat amenajarilor clasice cat si celor contemporane, si asta datorita zecilor de nuante in care se poate gasi: galben pai, „mustar”, ocru, etc.
Stilul clasic se asociaza cu nuantele pastelate, calde, iar un galben pal, de culoarea spicului de grau copt este cea mai potrivita alegere pentru o bucatarie amenajata in acest stil. Daca dorim o bucatarie moderna putem folosi nuante aprinse, chiar stridente de galben.
O iluminare buna a bucatariei cu becuri de culoare galbena, o vopsea galbena la nivelul peretelui, o faianta sau un tapet modern precum si un mobilier in nuante de galben aduc o atmosfera spatioasa si vesela in incaperile mici. Atentie insa la excese. Aceasta culoare poate fi obositoare daca este folosita in cantitati prea mari. Este bine s-o folosim in combinatie cu tonuri mai calde sau neutre. Asociata cu maro, vom obtine un aspect elegant si sofisticat. De asemenea, o combinatie reusita este cea de galben pal cu bleo.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro