Living in stil urban

LivingLivingul este spatiul destinat intalnirilor relaxante cu familia sau cu prietenii; prin urmare trebuie sa acordati o atentie deosebita amenajarii acestuia, in vederea obtinerii unei atmosfere placute si a producerii unei impresii frumoase. Un living atent amenajat si decorat va raspunde la trei cerinte esentiale: simplitate, confort si bun gust.

 

Dupa cum aminteam intr-un articol anterior, primul si cel mai important pas in procesul de amenajare este stabilirea stilului decorativ, in functie de preferinte, de ceea ce vi se potriveste si, nu in ultimul rand, de tendintele momentului respectiv.

 

Sa presupunem ca dispuneti de un spatiu relativ restrans, pe care urmeaza sa-l transformati intr-un living primitor. Unul dintre stilurile recomandate, la moda in zilele noastre si foarte apreciat pentru flexibilitatea lui este "urban style-ul". Eclectic si elegant, lejer si relaxant, acesta nu impune reguli stricte de amenajare si ofera posibilitatea proprietatului de a combina elementele decorative ale mai multor stiluri si de a obtine efecte vibrante pe spatii mici. Curentul urban este, de fapt, adevaratul nume al stilului minimalist, caracterizat prin mobilier la scara mica, finisaje de culoare neagra cu aluminiu, sticla sau spoturi si nuante pastelate de crem, maro, oranj, verde sau violet.  

 

Optati pentru o schema cromatica potrivita personalitatii dvs. si in perfecta armonie cu restul elementelor componente ale livingului. Este de preferat sa folositi schema analogica - una dintre cele mai intalnite, deoarece creaza o atmosfera relaxanta, mai ales intr-un spatiu mic, eliminand sentimentul de aglomeratie. Aceasta schema foloseste culori adiacente una fata de cealalta, in cercul cromatic. Una dintre culori este utilizata pe spatii mari, fiind dominanta (bejul de ex.), in timp ce cealalta (maroul) serveste pentru imbogatirea imaginii. Un alt avantaj al acestei combinatii este acela ca puteti introduce in schema griuri neutre, alb sau negru fara a o afecta.

 

Mobilierul unui living consta, de obicei, din cateva fotolii si/sau o canapea, o masuta si, eventual, o biblioteca (piesa la care puteti renunta in cazul spatiilor mici). Pentru a respecta schema cromatica si stilul decorativ, optati pentru o canapea in forma de "L", confectionata din catifea sau din piele maro sau pentru una simpla, dreptunghiulara si cateva fotolii in nuante de bej cu scheletul din lemn de mahon. Pozitionati-le in cerc sau semicerc astfel incat invitatii dvs. sa aiba acces la masuta. Este de preferat ca aceasta sa fie din sticla, cu picioarele din aluminiu. Daca doriti un decor cu adevarat impresionant, pe unul dintre peretii livingului montati un semineu, deasupra caruia postati un tablou de dimensiuni mari, care sa se potriveasca cu decorul si cu spatiul. Mobilierul minimalist impune ca tablourile sa contina desene abstracte sau forme geometrice.

 

Nu uitati accesoriile: pernute decorative - de preferat de culoare rosie, cu diverse modele si figuri geometrice; plante de interior - palmieri, ferigi sau ficusi; obiecte de arta - figurine, statui, urne decorative si obiecte de iluminat decorative - lampi, veioze, spoturi etc.

 

www.incasa.ro