Holul - primul contact cu spatiul interior

holulHolul este camera care asigura trecerea dintre spatiul exterior si cel interior, fiind prima incapere pe care oaspetii dvs o vad atunci cand va trec pragul casei. Asadar nu neglijati impactul care trebuie creat in aceasta zona.

 

In general, holul este locul in care sunt lasate hainele si pantofii, astfel ca, in momentul in care va decideti sa decorati un astfel de spatiu porniti de la ideea de functionalitate.

 

Daca nu dispuneti de o suprafata generoasa incercati sa puneti accentul pe decorarea podelelor, a usilor si a peretilor si pe iluminatul ambiental. Folositi culori deschise pentru a creea impresia de luminuozitate si de spatiu aerisit. Pentru finizaje utilizati placi ceramice in culori neutre si calde, pe care sa le montati pe diagonala (efect de marire a suprafetei). Vopsiti peretii in culori complementare si achizitionati o usa din lemn care va oferi un aer primitor incaperii. Nu abuzati de motive decorative si mergeti pe simplitate. Alegeti metode de depozitare inteligente, multifunctionale, care sa satisfata atat nevoile practice cat si pe cele estetice (dulapuri si cuiere suspendate sau incorporate in pereti, o banca ce poate fi folosita si pentru depozitarea pantofilor). Holul de dimensiuni mici trebuie sa cuprinda mobilier minim pentru depozitarea lucrurilor uzuale - umbrele, manusi, chei, imbracaminte groasa, palarii etc. - si o oglinda.

 

Daca spatiul va restrictioneaza in privinta folosirii unor obiecte de mobilier deosebite incercati sa-l personalizati jucandu-va cu luminile. Lumina ambientala poate fi amplasata in centrul camerei sau poate fi folosita pentru a accentua un obiect sau a delimita un centru de interes. Daca provine dintr-o singura sursa, asigurati-va ca obicetul de iluminat este unul special (o lampa cu picior sau o lampa de masa, o veioza), in acord cu stilul decorative ales.

 

Spatiile generoase va permit sa va manifestati in voie latura creativa. Mai mult chiar, cu ajutorul unor piese de mobilier holul poate fi transformat intr-un spatiu de relaxare, de joaca sau de odihna (rafturi, fotolii cu masute, console, elemente de decor cu impact vizual puternic). Chiar daca sunteti tentati sa scoateti in evidenta peretii, este indicat sa nu utilizati culori stridente sau accente intense de culoare. Pentru a sparge monotonia puteti folosi decoratiuni (obiecte de artizanat, sculpturi, ceasuri de perete sau corpuri de mobilier cu design original). In privinta iluminatului puteti apela la corpuri de dimensiuni mari: candelabre, lampadare, modele supradimensionate de lampi cu picior, al caror abajur ajunge in centrul spatiului, oferind o lumina de ambient foarte placuta sau la becuri/spoturi aliniate intr-un anumit ritm.

 

Corina Dovinca

InCasa.ro