Cum organizezi camera ideala a copilului?

Pentru ca trebuie sa satisfaca intai capriciile micutilor si dupa aceea asteptarile adultilor, camera ideala a copiilor nu se construieste cat ai bate din palme. Pentru aceasta e nevoie pe langa multe cunostinte practice, si de creativitatea si imaginatia bogata a copilului.

Camera influenteaza dezvoltarea micutului din momentul in care se naste pana la varsta adolescentei, ca mediu in care isi petrece parte insemnata a timpului. Iata una dintre abordarile care te vor ajuta sa privesti lucrurile mai relaxat cand vei fi pus in fata faptului de a organiza o astfel de camera.   

Creeaza o camera personala
Prima regula de baza este sa ii lasi pe cei mici sa isi puna amprenta asupra esteticii camerei, fie ca vei agata de pereti postere cu personajele lor preferate din desenele animate, sau ca vei impune un stil cromatic pe gustul lor.

Astfel, este mult mai probabil ca micutilor sa le pese de camera si sa aiba grija de ea. Evita totusi sa realizezi o camera monocroma, mai ales in nuante deschise si stridente de verde sau roz. Daca totusi tii sa exprimi tineretea si veselia prin intermediul acestor culori, urmeaza o schema care sa le faca doar parte dintr-un intreg.  

Foloseste inteligent spatiul
Daca spatiul din incapere este generos, ia in calcul crearea unor asa-zise “zone functionale”. De pilda, poti delimita o zona de dormit, una pentru studiu, cu birou si o mica etajera pe care sa-si tina cartile si revistele, si alta rezervata doar pentru joaca si distractie.  In ideea de a castiga putin loc in incapere dar si pentru a-i distra pe copii, poti opta pentru un pat supraetajat, in care baiatul cel mare va sta la “etaj” din motive de siguranta.     

Ia in serios factorul siguranta
Frumusetea nu este singurul lucru la care trebuie sa te raportezi in incercarea de a-ti atinge obiectivele. Siguranta este chiar mai importanta, iar cand vorbim de micuti foarte energici lucrurile nu sunt usor de tinut sub control! Fa-i intotdeauna constienti asupra pericolului la care sunt expusi in punctele pe care tu le consideri “critice”.    

Sursa foto

I. C.

editor InCasa.ro