Cum sa scoatem in evidenta intrarea in casa

Intrarea principala in casa, fie ca e vorba de o prispa, scara, o intrare acoperita sau o curte, este ''poarta'' de acces in intimitatea caminului dvs. Acesta este locul unde va intampinati musafirii sau va despartiti de ei, dupa o vizita placuta. Este locul in care toata lumea trebuie sa se simta bine-venita.

 

Cum arata intrarea in casa la dvs? Este primitoare, ii intampina cu caldura pe cei care sosesc, sau este un mediu pustiu, crispat, lipsit de elemente decorative? Detaliile mici, in aparenta nesemnificative, conteaza foarte mult - o usa proaspat vopsita, o clanta sau un maner de usa cu un design si finisaj interesant, o zona cu ghivece cu flori. Usa este acoperita, ofera protectie in caz ca ploua? Exista o scara sau o treapta macar pana la usa? Numarul casei este vizibil de pe strada? Aleea inspre intrarea in casa este libera, vizitatorii pot ajunge in casa in siguranta dupa lasarea intunericului?

 

Amenajare














 

Daca ar fi sa minimalizam, intrarea in casa ofera numai un spatiu de asteptare pentru cei care doresc sa va faca o vizita. Totusi, ea poate fi mult mai mult decat atat. Construiti o mica terasa sau un umbrar in fata usii; locul va putea fi folosit ca zona de recreere sau de luat masa. Atarnati cateva cosuri cu flori de marginea acoperisului, amplasati pe undeva un leagan de gradina si astfel veti crea un colt in care sa va relaxati cu o bautura rece si o carte buna.

 

Plantele, fie ca sunt in ghivece, antrenate pe spaliere sau lasate sa curga libere pe alei, ''indulcesc'' suprafetele dure de caramida sau zidarie. Exprimati-va personalitatea. Vopseaua, elementele de feronerie si accentele ornamentale pot fi folosite in acest sens.

 

Atunci cand incepeti sa amenajati curtea, e bine ca intrarea principala in casa sa fie punctul central al intregii imagini - acesta este cazul celor mai multe case. Exista insa si cazuri in care garajul ocupa locul central, situatie in care trebuie sa scoateti in evidenta intrarea cu ajutorul diferitelor elemente decorative: instalati un sistem de iluminare pe aleea care duca pana la usa, asezati de o parte si de alta ghivece impunatoare cu plante interesante. Simetria arhitecturala a casei, daca exista, este un bun punct de plecare. O casa simetrica va trebui sa fie ''impodobita'' simetric. De exemplu, de o parte si de alta a intrarii vor trebui sa fie amplasate vase decorative, sau ghivece cu flori asemanatoare, pietre sau scaune, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 








Design-ul asimetric (cand usa nu este amplasata in centrul fatadei) trebuie abordat din alt punct de vedere, in sensul ca elementele pe care le plasati de o parte si de alta a usii nu trebuie sa fie neaparat identice pentru a se crea senzatia de echilibru.  De exemplu, intr-o parte poate fi plantat un arbore mic, cu frunze perene, iar dincolo o tufa nu foarte mare, mereu verde.

 

www.incasa.ro