Curatarea si intretinerea electrocasnicelor

Cu siguranta va amintiti de aparatele electrocasnice de pe vremea bunicilor sau a parintilor, de frigiderele, televizoarele si masinile de spalat care aveau o vechime de peste zece sau douazeci de ani. Astazi, astfel de exemple sunt raritati, aparatele electrocasnice avand o viata mult mai scurta.

Fie sunt “programate” sa mearga mai putin, fie materialele din care sunt facute nu sunt la fel de calitative ca cele folosite odata, este cert faptul ca aceste ajutoare de nadejde trebuiesc inlocuite cu unele noi mult mai des.

Dar, durata lor de viata depinde si de modul in care sunt utilizate cat si de atenta curatare dupa fiecare folosire. Pentru a le pastra cat mai mult timp intr-o stare buna de functionare, electrocansicele au nevoie de o ingrijire foarte atenta. Mai jos sunt prezentate cateva trucuri utile pentru curatarea rapida a electrocasnicelor:

Frigiderul trebuie curatat in fiecare saptamana. Inainte sa treci la treaba, goleste-l de alimente si scoate aparatul din priza. Poti folosi atat detergent de vase pentru indepartarea murdariei cat si solutii naturale: apa calda si otet sau suc de lamaie. Mirosurile de alimente pot fi indepartate cu ajutorul zatului de cafea.

Daca unele aparate trebuiesc curatate saptamanal, altele au nevoie de ingrijire dupa fiecare folosire. Din cea de-a doua categorie face parte si cuptorul cu microunde. Resturile de mancare neandepartate la timp pot transforna aparatul intr-o sursa sigura de microbi. Curatarea cuptorului cu microunde poate fi o sarcina simpla daca stii ce fel de solutii sa folosesti.

Grasimea intarita de pe geamul si peretii cuptorului se va indeparta cu usurinta daca puneti inauntru un bol cu apa si zeama de lamaie, la o temperatura relativ mare pentru aproximativ cinci minute. Murdaria se va indeparta foarte usor cu ajutorul unui servetel de hartie. In loc de lamaie puteti folosi si otet. Bicarbonatul este de asemenea foarte bun pentru indepartarea grasimei, daca este dizolvat in apa calduta.

Dupa fiecare utilizare trebuie spalat si blenderul, mixerul si robotul de bucatarie. Acestea pot fi corect curatate cu apa calda si putin detergent de vase. Chiar dacă masna de spaat vase are rolul de a curat, la randul ei necesita curatare. Pentru inlaturarea eventualelor pete puteti folosi o laveta umeda, imbibata in apa cu bicarbonat de sodiu. Filtrul de cafea nu este tot timpul curatat impediat dupa folosire, iar vasul de la filtru se pateaza usor daca lasi cafeaua in el pentru mult timp. Petele pot fi indepartate foarte usor folosind gheata, sare si o lamaie.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro