Organizarea corecta a frigiderului

organizare frigiderAranjarea alimentelor indiferent de natura lor si doar asa la intamplare nu are nici un rost, deoarece unele au nevoie de o temperatura mai scazuta, iar altele nu. Clima din frigidere nu este peste tot una regulata. Cel mai cald este in zona de sus, deoarece tot aerul cald se ridica, iar cel mai rece este pentru alimentele care se afla pe placa din sticla de pe sertarele in care se depoziteaza fructele si legumele. Diferenta de temperatura este de aproximativ 6 grade. De asemenea, mai cald este si pe rafturile de pe usa frigiderului si in sertarele cu legume, chiar daca acestea se afla jos de tot. Totusi placa din sticla le protejeaza de umezeala, de aceea este cel mai bine sa le asezam aici. Este bine ca direct deasupra acestei zone sa asezam alimentele mai sensibile - carnea, pestele -  care se strica cel mai repede.

Pe rafturile din mijloc se aseaza produsele lactate. In mod gresit, laptele este asezat pe usa frigiderului, unde este destul de cald pentru ca acesta sa se pastreze in conditii optime, asa ca cel mai bine trebuie asezat langa celalate produse lactate.
 
Pe rafturile superioare si pe cele din usa trebuie asezate alimentele care trebuie sa stea la o temperatura mai rece decat cea a incaperii. Aici se incadreaza branza, untul, gemul, ouale, borcanele deschise, bauturile, mustarul, sosul de rosii, etc.

In general trebuie sa avem in vedere faptul ca frigiderul nu trebuie umplut la refuz. Daca nu ramane macar putin spatiu intre alimente, aerul nu poate circula asa cum ar trebui, iar acestea nu vor fi racite in conditii optime.

Nu trebuie uitat nici de igiena frigiderului, aceasta trebuind facuta aproximativ o data la 2-3 saptamani, iar cea mai buna solutie este apa in care se dilueaza putin otet.

Sursa foto

InCasa.ro