Decor argintiu – eleganta si rafinament

Mobilierul de argint a adus stralucire si lux in multe case de-a lungul timpului. Si nu doar mobilierul, ci, de asemenea, o serie de alte obiecte de artizanat si obiecte decorative de argint au infrumusetat conacele si marile castele.

Cu trecerea timpului traditiile in design-ul interior s-au schimbat, dar, in ciuda tuturor schimbarilor in tendinte si gusturi, anumite metale, cum ar fi argintul, si-a pastrat farmecul si eleganta de altadata. Nu foarte multe personae isi permit achizitionarea unui mobilier de argint datorita pretului destul de ridicat dar si datorita gradului de dificultate cu care este realizat decorul.

 Fie ca este vorba de mobilier sau de orice alte articole decorative de argint, acestea trebuie sa se incadreze cat mai bine in ambianta generala si in stilul de decor al incaperii, dar si in stilul de viata al proprietarului. Mobilierul de argint a creat practic ambianta epocii victoriene, dand spatiului un farmec si o frumusete regala prin aspectul sau antic.

Traditional si rafinat, mobilierului de argint a gasit multi admiratori si in lumea moderna, ajungand cu timpul sa fie folosit atat la crearea unui decor aristocratic cat si la realizarea unui ambient modern contemporan. Elementele de argint se potrivesc foarte bine si cu stilul clasic. Piesele de mobilier pot fi “imbracate” total in argint sau pot avea doar cateva elenente decorative din acest metal pretios, precum manerele unei comode, picioarele unei mese sau a scaunelor, sau rama unei oglinzi.

Mesele si scaunele sunt de obicei piese fine facute din lemn de tec, sculptate si decorate cu modele complicate din argint. Un decor argintiu poate avea la baza atat articole de mobilier de mari dimensiuni (masa, scaune, dulap), cat si elemente mici, simple (o masuta de cafea, o vaza, rame de argint) care sa scoata in evidenta tema centrala a camerei.

Argintiul este o culoare care poate fi cu usurinta combinata cu alte nuante. Poate fi aplicata atat in camere luminoase cat si in cele intunecate. Facand parte din campul cromatic al culorii gri, argintiul emana o atmosfera festiva si poate varia de la gri deschis la gri foarte deschis. Pentru a crea o continuitate intre mobilier si restul incaperii, integrati in decor argintiul in cantitati mici, in accesorii precum perne, lumanari, vase pentru flori, corpuri de iluminat. Pentru o ambianta glamour combinati argintiul cu nuante luminoase, pastelate. In combinatie cu negru veti obtine un decor contemporan, iar in asociere cu alb incaperea va avea un aspect elegant, rafinat.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro