Design interior masculin

In momentul in care un cuplu decide sa se mute impreuna, stilul de amenajare al locuintei trebuie ales in functie de stilul de viata si preferintele ambelor persoane. In aceasta situatie apar intrebari de genul: ce culori alegem, inchise sau deschise? Cu bucatarie open space sau inchisa?

Aceste intrebari nu isi mai au rostul daca spatiul este amenajat doar pentru el sau doar pentru ea. Deoarece amenajarile interioare reflecta personalitatea proprietarului, exista foarte multe diferente intre un design interior masculin si unul feminin.

Spatiile decorate in stil masculin se bazeaza pe simplitate, functionaitate si confort. Acestea se disting prin linii drepte, curate, bine definite. Unu detaliu cheie ce determina daca un element arata masculin sau feminin este forma. Obiectele robuste, grele, cu linii drepte si colturi patrate arata masculin. Pentru a crea o camera masculin utilizati mobilier, tapiterie si modele care dispun de forme geometrice si margini drepte.

Intr-o amenajare masculina se gasesc acele piese de mobilier strict importante. De cele mai multe ori sunt preferate piesele multifunctionale. Un taburet de piele poate “juca” rolul masutei de cafea, poate fi sprijin pentru piciare, suport de reviste sau loc de stat jos.

Ca materiale predomina lemnul, obiectele din piele si sticla, structurile metalice. Culorile specifice asestor amenajari sunt maro, verde, rosu, tonurile neutre si negru. Cand vine vorba de design interior, spatiile luminoase si aerisite sunt intotdeauna mai atragatoare decat cele intunecate. Cu toate acestea, nu inseamna ca nuantele intunecate nu poate fi utilizate cu succes in design-ul interior. Pentru o atmosfera masculina folositi griul ca si culoare principala, iar pentru accent, negrul. Aspectul va fi unul foarte elegant si misterios. Evitati culorile pale sau lucioase.

Accesoriile nu se regasesc intr-un numar foarte mare. Sunt suficiente cateva obiecte de decor care sa reprezinte personalitatea proprietarului. Unele dintre ele pot fi dintre cele mai neobisnuite, in aceasta categorie regasindu-se cele mai recente aparitii tehnologice, obiecte de arta, trofee, colectii de arme, fotografii de calatorie. 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro