Dieta semicrudivora
Dieta semicrudivora este modul de alimentare recomandat cu predilectie celor care se confrunta sau s-au confruntat cu psoriazisul, fiind si mijloc de vindecare si de consolidare a rezultatelor terapeutice.
Ea poate fi adoptata pe perioade nelimitate, fiind mult mai permisiva, putand fi consumate produse lactate si oua in cantitati mici. Conditia este ca 50% din hrana sa fie alcatuita din legume si fructe crude.
In primul rand, trebuie sa incepeti fiecare masa cu sucuri obtinute in casa din legume cum ar fi : telina, patrunjelul, ridichea, combinate (ca ameliorator de gust) cu suc de mere sau morcov.
In dieta semicrudivora nu trebuie sa lipseasca de la fiecare masa salatele de cruditati cu legume bogate in fibre : morcov, varza, patrunjel, salata verde, spanac, ridiche, sfecla rosie. Painea folosita va fi numai cea de tip graham, faina alba va fi inlocuita cu cea integrala iar uleiul rafinat, pe cat posibil, va fi inlocuit cu cel presat la rece.