Electrosomogul - efectele negative asupra locuintei

aparaturaSe vorbeste din ce in ce mai des despre electrosmog si despre efectele sale negative asupra locuintei noastre, insa din nefericire nu toata lumea este constienta de pericolul acestor campuri magnetice si electromagnetice. Ce sunt acestea de fapt si cat de pericuoase sunt cu adevarat aflam in cele ce urmeaza.

Vedem din pacate pe acoperisul a din ce in ce mai multe blocuri sau locuinte tot felul de cabluri, antene de telefonie mobila sau emitatoare radio si TV. Cablurile de inalta tensiune precum si aparatura electronica emana radiatii electromagnetice si unde electrice care pot avea un efect negativ asupra organismului nostru.

Undele electrice nu pot fi auzite, nu pot fi simtite si nici vazute, insa despre acestea specialistii au inceput sa vorbeasca in urma cu mai bine 20 ani denumind acest fenomen nou aparut sau descoperit “electrosmog”.

Electrosmogul exista inca de la descoperirea electricitatii si utilizarea acesteia in locuinte. Cu toate acestea nu a fost cercetata influenta acestuia asupra umanitatii, asupra starii de sanatate a organismului.

Radiatiile termice sunt singurele efecte ale acestor campuri electromagnetice, care au putut fi dovedite stiintific. Desi s-au facut o sumedenie de cercetari si de studii legate de aceasta problema nu s-a putut dovedi 100% efectele negative exacte care pot surveni din cauza electrosmogului.

Cu toate acestea s-a constata clar faptul ca somnul este unul foarte nelinistit daca ne aflam intr-o locuinta sau intr-un spatiu cu un camp electromagnetic foarte ridicat. In plus, intreaga stare a organismului este mult mai buna daca ne aflam cat mai departe de undele electrice.

In societatea zilelor noastre contacul cu electrosmogul este practic imposibil de evitat. Exista totusi mijloace sa evitam pe cat posibil aceste unde in locuinta noastra. Pentru a ne proteja de radiatii este indicat sa stam cat mai departe de aparatura electrocasnica. Astfel, in spatiile in care petrecem mai mult timp este bine sa evitam amplasarea acestora.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro