Fantana de perete

fantana de pereteDe ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o fantana de perete

Deseori utilizata in gradinile din spatiul exterior si in foaierele europene, fantanile de perete disponibile pe piata au cunoscut o crestere in ultimii ani, in ceea ce priveste diversitatea, pentru a reflecta formele elegante, moderne si materialele care domina arta contemporana si designul industrial. Alegerea unei fantani de perete potrivite este similara cu alegerea unei opere de arta.

Dimensiunea

Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in verede atunci cand alegeti o fantana de perete se refera la dimensiuni: dimensiunea camerei, dimensiunea peretelui si dimensiunile celorlalte decoratiuni de alta natura, existente pe pereti. Cat de mult spatiu alb (gol) este pe peretele pe care urmeaza sa montati fantana? Exista si alte puncte focale cu care acest element ar putea intra in competitie, cum ar fi un televizor sau o opera de arta de dimensiuni mari? Va doriti ceva care sa accentueze in mod discret peretele sau preferati ca acest element decorativ sa fie o declaratie de indrazneala? Raspunzand la aceste intrebari veti putea sa luati o decizie informata cu privire la cat de mare si de proeminenta vreti sa fie fantana de perete pe care urmeaza sa o achizitionati.

De asemenea, retineti urmatorul aspect: cu cat fantana este mai mare cu atat mai multa apa va circula, iar sunetul caderii acesteia va fi mai pronuntat. Nu inseamna ca fantanile mari sunt zgomotoase – ci ca o crestere a apei si mecanismele de pompare mai mari vor conduce la o mica si previzibila crestere a sunetului ambiental. Fantanile de perete de dimensiuni mari sunt recomandate in aer liber, in zonele in care doriti ca elementul apa sa fie in centrul atentiei, oferind, in acelasi timp, un mediu calmant.

Forma si culoarea

Daca aveti si alte piese de arta sau tablouri inramate atarnate de pereti, tineti cont de forma si stilul acestora. Totul este patrat? Materialele utilizate sunt organice – cum ar fi lemnul, piatra sau tesaturile – sau sunt industriale – cum ar fi sticla si metalul? Va doriti ceva care sa se integreze perfect in decor sau ceva care sa intre in contrast cu elementele existente? In primul caz, este recomandat sa alegeti materiale si forme care exista deja in incapare, iar in cazul in care doriti ceva diferit, care sa se evidentieze de restul elementelor de decor, schimbati una dintre temele predominante. De exemplu: daca toate operele de arta dintr-o camera sunt incadrate in rame dreptunghiulare, negre, metalice alegeti o fantana de perete dreptunghiulara confectionata dintr-un metal colorat, cum ar fi cuprul.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro