Fritata cu ciuperci si dovleac
Ingrediente:
550 g dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja)
15 g unt
4 linguri ulei
150 g ciuperci
2 bucati usturoi (dupa gust) sfarimat
8 bucati ceapa de primavara (verde) taiate
7 oua marime medie, batute ca la omleta
mirodenii (piper, sare, etc.)
Mod de preparare:
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa (fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pana cand devine moale. Se scurge apa. Intr-o tigaie se incalzeste untul si doua linguri ulei. Se adauga ciupercile si se prajessc 6-8 min invartindu-le mereu pana se rumenesc. Se adauga uleiul ramas si se prajeste dovleacul 2-3 min pana se rumeneste. Se adauga usturoiul si mirodeniile si se gateste un minut, dupa care se aduga ceapa verde si se lasa inca un minut. Se pun ouale batute peste toata compozitia si se prajesc 4-5 minute pana e aceasta este rumenita. Se pune tigaia in cuptor sau gratar pentru 1-2 minute ca sa se coaca si pe deasupra.
Se serveste taiata in felii ca pizza cu sosuri dupa gust.