Fructe glasate
Ingrediente :
fructe precum ananas, capsune, cirese, nectarine sau citrice
1 l apa
1 kg zahar
Se spala fructele, se scurg sau se sterg. Fructele mai mari se taie bucati sau felii. Strugurii si ciresele se inteapa cu un ac.
Se fierbe zaharul in apa pana cand face ate si a atins temperatura de 105°C . Se toarna fructele intr-o strecuratoare care se agata deasupra unui vas metalic. Se toarna siropul peste fructe astfel incat sa le imbrace complet. Se acopera si se lasa 24 ore.
Dupa aceea se incalzeste din nou siropul la 105°C si se toarna peste fructe. Acest procedeu se repeta in total de 5 ori, lasand de fiecare data cate 24 ore sa se scurga. Ultima data se incalzeste siropul la 108°C, se toarna peste fructe si se lasa fructele sa se usuce pe un gratar.
Reteta aceasta va va reusi doar daca respectati cu strictete temperatura siropului de zahar.