Goana dupa casa de vacanta
A inceput vacanta. Stati intinsi langa piscina. Alaturi aveti un cocktail racoritor si... cititi anunturile imobiliare? Va oferim 6 sfaturi pentru achizitionarea unei case de vacanta.
Sunt oameni care isi propun sa ia o casa de vacanta dar pana la urma ajung sa cumpere o a doua casa (din puctul de vedere al dimensiunilor, costurilor de intretinere, etc.). Trebuie sa stiti de la inceput ce doriti. Daca vrei sa va cumparati o a doua casa, adunati cat mai multe informatii legate de zona spre care va indreptati atentia si cantariti bine optiunile. Sunt o serie de lucruri la care trebuie sa va gandtiti inainte de a pleca in vacanta si cateva la care sa va ganditi odata ajunsi acolo.
Inainte de a porni la drum...
1. Stabiliti ce vreti sa faceti
Majoritatea oamenilor care se gandesc la perspectiva unei a doua case o vad ca pe un loc de vacanta, o investitie, o casa de odihna sau toate trei la un loc. Inainte de a incepe sa va interesati de locuri sau terenuri e mai bine sa va ganditi inainte daca aceasta a doua casa este un vis realizabil pentru stilul dvs. de viata. De exemplu, daca visati sa aveti o casa de vacanta in care sa va relaxati in fiecare weekend, dar serviciul va ocupa toata saptamana, sansele ca visul sa se indeplineasca nu sunt foarte mari, practic vorbind.
2. Cautati un agent imobiliar
Pentru potentialii cumparatori, legatura cu un agent imobiliar bun este foarte importanta.
3. Banii...
Fie ca ii aveti deja, fie ca veti obtine un imprumut de la banca, este bine sa rezolvati din timp problema banilor.
4. ...si taxele
Modul in care veti folosi cea de-a doua casa va avea un impact asupra taxelor pe care trebuie sa le platiti statului. Cititi legile ca sa stiti in ce situatie va aflati in situatia, de exemplu, in care intentionati sa inchiriati camerele altor persoane.
Odata ajunsi la fata locului...
1. Cercetarea zonei
Un lucru foarte important este sa cunoasteti bine zona in care urmeaza sa cumparati sau sa construiti casa de vacanta. Vedeti cum arata spitalul, restaurantele si magazinele si asigurati-va ca orasul corespunde nevoilor dvs. (daca preferati un loc mai linistit, probabil ca nu doriti ca langa casa dvs. sa fie o terasa pe care sa cante muzica pana tarziu in noapte, etc.).
2. Vorbiti cu localnicii
Daca v-ati gandit sa cumparati sau sa construiti o casa intr-o zona, probabil ca ati auzit de la cunostinte despre conditiile de acolo, sau ati fost chiar dvs. in vacanta, cand erati mici, si mai tineti minte ca era frumos. Daca aveti de gand sa stati mai mult timp acolo si mai ales daca aveti de gand sa inchiriati camere, trebuie sa stiti si cum este orasul si in afara sezonului.