Gradina

  • Chamaedorea Elegans

    Chamaedorea Elegans

    Aspect: flori marunte de culoare galbena, apar numai la exemlarele mature, frunzele sunt de culoare verde crud, la maturitate se inchid la culoare.

  • Ananas

    Ananas

    Denumire stiintifica: Ananas Comosus Variegatus

  • Aglaonema

    Aglaonema

    Denumire stiintifica:Aglaonema Crispum

  • Trandafirul chinezesc

    Trandafirul chinezesc

    Trandafirul chinezesc (Hibiscus rosa sinensis) - este singura varietate din familia Malvaceae care se cultiva ca planta de apartament.

  • Spanacul

    Spanacul

    Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.

  • Salata

    Salata

    Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.

  • Cartoful

    Cartoful

    Este necesar sa se foloseasca numai soiuri care formeaza tuberculi cat mai devreme, dintre care mentionam: Ostara, Sirtema, Resy, Desiree, Semenic, s.a.

  • Fasole verde

    Fasole verde

    Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).

  • Mazare

    Mazare

    De la mazare se recolteaza pastaile, care contin boabele folosite pentru consum la conserve sau mancaruri.

  • Dovleceii

    Dovleceii

    Se cultiva pentru fructele tinere ce se folosesc la prepararea diferitelor mancaruri sau conserve.

  • Castravetii

    Castravetii

    Cultura timpurie de castraveti se produce prin rasaduri, fie in ghivece, fie pe brazde (rasaduri reci). Semanatul in ghiveci sau pe brazde se face la inceputul lunii martie (2-3 seminte la ghiveci sau brazda).