Chamaedorea Elegans
Aspect: flori marunte de culoare galbena, apar numai la exemlarele mature, frunzele sunt de culoare verde crud, la maturitate se inchid la culoare.
Aspect: flori marunte de culoare galbena, apar numai la exemlarele mature, frunzele sunt de culoare verde crud, la maturitate se inchid la culoare.
Denumire stiintifica: Capsicum Annuum
Denumire stiintifica: Ananas Comosus Variegatus
Denumire stiintifica:Aglaonema Crispum
Denumire: Adiantum Raddianum
Nume stiintific: saintpaulia ionantha
Trandafirul chinezesc (Hibiscus rosa sinensis) - este singura varietate din familia Malvaceae care se cultiva ca planta de apartament.
Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.
Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.
Este necesar sa se foloseasca numai soiuri care formeaza tuberculi cat mai devreme, dintre care mentionam: Ostara, Sirtema, Resy, Desiree, Semenic, s.a.
Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).
De la mazare se recolteaza pastaile, care contin boabele folosite pentru consum la conserve sau mancaruri.
Se cultiva pentru fructele tinere ce se folosesc la prepararea diferitelor mancaruri sau conserve.
Cultura timpurie de castraveti se produce prin rasaduri, fie in ghivece, fie pe brazde (rasaduri reci). Semanatul in ghiveci sau pe brazde se face la inceputul lunii martie (2-3 seminte la ghiveci sau brazda).