Gradina

  • Praz

    Praz

    Se cultiva prin rasad, care se produce în rasadnite reci, pe straturi, sau in ghivece, prin semanare, la sfârsitul lunii martie sau începutul lui aprilie. Pentru 1000 mp de cultura trebuiesc 45000-55000 fire de rasad care se obtin din 600-800 gr samânta.

  • Usturoi

    Usturoi

    Cultura de usturoi se face într-un teren însorit care nu se îngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm între rânduri si 12-15 cm pe rând. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adâncime în pamânt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.

  • Ceapa

    Ceapa

    Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.

  • Conopida

    Conopida

    Se cultiva pentru inflorescenta din lastari îngrosati. Este o planta destul de pretentioasa, mai ales la temperaturi sub 0 grade C, când se pateaza si nu mai produce recolte de calitate. Când s-a format, inflorescenta trebuie ferita de lumina deoarece se înegreste. Se cultiva pe soluri fertile, bine lucrate si îngrasate cu gunoi de grajd.

  • Gulia

    Gulia

    De la gulie se foloseste tulpina îngrosata, carnoasa si foarte gustoasa care poate ajunge de la 200 gr la 3 kg, în functie de soi. Planta cere multa apa, un sol bogat si bine afânat la care s-au aplicat îngrasaminte naturale.

  • Ardei

    Ardei

    În cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (ex.: kapia) si gogosari. Ardeiul, la fel ca rosiile si vinetele, este o planta pretentioasa la lumina, caldura, apa si hrana. Pentru a avea o productie mare si de calitate, ardeiul trebuie cultivat într-un pamânt bogat, afânat, lucrat adânc si îngrasat cu gunoi de grajd.

  • Vinete

    Vinete

    Patlagelele vinete, ca si cele rosii, sunt plante pretentioase la caldura, apa, lumina si hrana. Samânta încolteste numai la temperaturi ce depasesc 14-15 grade C, iar la temperaturi sub 0 grade C plantele mor. Cer mai multa apa, deci se uda mai des. Daca nu au suficienta lumina în rasadnita, plantele se îngalbenesc si se alungesc. Daca sunt umbrite în teren, nu leaga rod.

  • Rosia

    Rosia

    Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.

  • Varza

    Varza

    Denumire stiintifica:BRASSICA OLERACEA

  • Arpagic

    Arpagic

    Denumire stiintifica:ALLIUM SCHOENOPRASUM

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Ingrediente: 1 kg. rosii 4 cepe mari 6 oua 1 ardei iute busuioc...

  • Falafel

    Falafel

    Ingrediente 300 gr. boabe de naut, patrunjel, o capatina usturoi, un pliculet de praf de copt praf de copt

  • Viespea de coriandru

    Viespea de coriandru

    MAi este numita si viespea semintelor de coriandru. Systole coriandri sunt viespi negre-lucioase, cu ochii si baza antenelor roscate. Larvele viepsii sunt albe-roz, apode, cu partea anterioara a corpului mai ascutita...