In trend, canapelele deschise la culoare
Cromatica mediului ambinent trebuie sa fie o desfatare pentru ochi si sa faca sufletul sa vibreze. Numai atunci design-ul interior devine o arta si reuseste sa atinga unul dintre scopurile sale principale. Cand vine vorba de living, spatiul unde ne petrecem zilele de toamna si de iarna in relaxare, canapeaua devine un fel de “axis mundi”.
Iata de ce este important si inteligent sa mobilezi intotdeauna casa apeland la sfatul specialistilor! Legatura dintre culoare si starea emotionala a fost de mult observata si pusa in valoare. De pilda rosul, care este o culoare vie, dinamica, isi gaseste numai decat locul in living, acolo unde primim musafirii, impartim bucuriile cu prietenii sau familia si este nevoie sa fim plini de energie.
O canapea din piele de nuanta rosie va face totii banii in aceasta camera. Doar privind ansamblul Fenice de la Mobexpert simti caldura soarelui care te mangaie, invitandu-te sa te relaxezi.
Astazi, s-ar parea ca una dintre preferintele cromatice principale ale lumii, in materie de canapele, este albul. Motivul? Nuantele deschide transmit bucurie, eleganta si se incadreaza in numeroase scheme decorative pentru locuinta.
Din pacate exista si reversul medaliei, acela ca petele ies mai usor in evidenta, iar durata de viata a canapelei ar putea fi mai redusa. Indiferent ca materialul este textil, piele sau un inlocuitor al acesteia, canapeaua este intotdeauna frumoasa cand e noua si trebuie protejata din timp cu o husa potrivita. Daca ai animale de companie, alege un material care nu atrage parul, pentru a-l putea intretine usor.
O alta varianta este sa optezi pentru motive florale discrete, cu o canapea care sa aduca o atmosfera romantica in caminul tau. Canapeaua Venezia de la Mobexpert satisface atat nevoile practice, prezinta rezistenta la uzura, cat si cele de ordin estetic. De regula, canapeaua reprezinta punctul central al livingului, ceea ce inseamna ca trebuie obligatoriu sa se asorteze cu peretii, covoarele, celelalte piese de mobilier, precum masuta din fata, si de ce nu, chiar cu accesoriile si corpurile de iluminat. Ideal este sa contrasteze cu nuanta pardoselii si a peretilor.
I. C.