Istoricul Buderus

La 14 martie 1731 Johan Wilhelm BUDERUS a pus piatra de temelie la o mica societate miniera si metalurgica ce avea sa devina colosul de astazi al industriei germane de tehnica de încalzire. Prin expandari succesive sub mâna fiului Johan Wilhelm BUDERUS al II-lea si a urmasilor sai, societatea progreseaza treptat de la primele sobe din fonta în 1797, sub patent Lönholdt, cunoscute în întreaga lume ca cele mai sigure si economice, pâna la productia de tuburi si piese turnate din fonta.

Odata cu inventarea cazanului din fonta în 1893, Buderus se desparte în doua societati pe actiuni care încep producerea în serie a elementelor de cazan si a radiatoarelor ce vor acoperi în scurt timp întreaga Germanie si tarile învecinate.

Revolutia tehnicilor de încalzire continua, începe fabricarea radiatoarelor din otel, productia de cazane se dezvolta exploziv, cererea de echipamente fiind din ce în ce mai mare.

Anul 1927 marcheaza începutul productiei moderne de centrale termice. Criza economica din '33-'35 nu afecteaza intreprinderile Buderus datorita gamei largi de produse utilizate în constructii si genereaza fuzionarea cu Buderus a numeroase firme afectate de criza, printre care turnatoriile Krupp.

Dupa razboi începe fabricatia pe banda rulanta a radiatoarelor (1952) si a cazanelor din fonta (1957). Productia creste; Buderus introduce în fabricatie cazane de abur, cazane din otel, arzatoare cu gaz sau combustibil lichid.

Criza energetica din 1973 determinata de statele exportatoare de petrol a impus dezvoltarea unei noi generatii de cazane Buderus cu consum de combustibil redus cu 15%. Sistemul de încalzire de joasa temperatura numit ECOMATIC a fost prezentat pentru prima oara la Târgul International de Cazane Frankfurt am Main - ISH 1977.

Prin aplicarea unui sistem de reglare moderna s-a adaptat temperatura agentului termic la temperatura exterioara. Aceasta noua tehnologie elaborata de Buderus s-a impus ca tehnologie de referinta pentru întreg domeniul de specialitate, fiind astazi de neconceput lipsa ei în proiectarea unei centrale termice moderne.

Prezent

La începutul anului 1983 s-a trecut la productia în serie a cazanelor cu tehnologia de recuperare a caldurii gazelor de ardere si reintroducerea acesteia în circuitul de încalzire, sistemul ECOMATIC PLUS. Prin racirea gazelor de ardere s-a reusit atât condensarea vaporilor de apa din aceste gaze cât si diminuarea semnificativa a emisiilor poluante.

  • Toate produsele Buderus sunt marcate cu simbolul "Ingerul Albastru"
  • Buderus produce echipamente si instalatii de încalzire, astfel:
  • cazane din fonta pentru combustibil gazos cu puteri între 9-732 kW;
  • cazane din fonta pentru combustibil lichid/gazos cu puteri între 17-1200 kW;
  • cazane din otel pentru combustibil lichid/gazos cu puteri între 17-19000 kW;
  • boilere pentru apa calda de consum cu acumulare 135-6000 l;
  • radiatoare din otel echipate cu termostate de reglare;
  • automatizari si software conventional în limbile de circulatie internationala;
  • blocuri de cogenerare;
  • instalatii cu panouri solare;
  • cazane cu combustibil solid.