Jucarii pentru copii- de la 1 la 2 ani

Deja de la 12 luni, cel tarziu 14 luni copii invata sa mearga singuri, exista  si cazuri de copii care merg de la 9-10 luni. Lumea este foarte mare si trebuie explorata. Curiozitatea este nelimitata la fel si energia lui. Avem nevoie de jucarii care sa-i solicite corpul si mintea mai mult ca oricand. Acum copilul merge, se catara, impinge, alearga. Vrea sa cunoasca totul cat mai repede si mai usor. Se vor observa si primele tendinte de independenta. Totul incepe insa cu imitarea parintilor.    

 Daca tatal este pasionat de fotbal si copilul va prefera jocul cu mingea mai ales in compania tatalui. Fetitele dar si unii baieti vor incerca sa impinga caruciorul lor sau pe cele de jucarie, asa cum au vazut ca fac parintii. Este bine sa-i incurajati sa-si care singuri cu caruciorul sau o remorca jucariile.

      camion de jucarie 
 

            Jucarii care solicita mult echilibrul sunt cele de genul balansoarelor in forme diferite, de cal, elefant. La fel si leaganele speciale pentru gradina sau interior, asigurate cu centuri de protectie. Tot acum puteti cumpara daca aveti gradina si un minitobogan prevazut cu margini inalte si pista de aterizare suficient de lunga sau cu o saltea la capat. Bineinteles copilul va fi in permanenta supravegheat de un adult.

piscina gonflabila        

La fel si in cazul balacirii in piscinele gonflabile. Tot in gradina puteti construi un loc special pentru nisip unde sa se joace cu formele speciale de plastic pentru nisip si apa. La fel de practice  si interesante sunt si casutele de joaca cu schelet usor de plastic si copertina cu ferestre. Dar la fel de bine puteti improviza dintr-o patura si 2 scaune un cort perfect.

In cazul fetitelor puteti sa le cumparati inca de pe acum o minibucatarie si sa le invatati fiecare obiect din ea.

            Pentru baieti si nu numai, la aceasta varsta sunt ideale masinutele sau motocicletele joase, simple, actionate prin forta picioarelor copilului. Le va consuma cu siguranta energia si le va intari musculatura. De asemenea vor fi mult mai atrasi de masinile mai mari pe care sa le aranjeze singuri in garaj. Acestea sunt mai rezistente mai ales daca nu au piese care se pot inchide si deschide de genul usilor. De asemenea trebuie sa scoatem toate accesoriile care pot fi inghitite de genul oglinzi, roti de rezerva.

Pentru a le dezvolta apetitul pentru muzica le puteti oferi instrumente muzicale de genul tobelor, pianului, minichitarelor, tambal sau clarinet. Pianele pot avea forma clasica sau pot avea forma de animale si fructe cu mai multe optiuni gen orga de sunet si culoare.  

       pian de jucarie 

Jucarii care solicita activitati de grup sunt popicele de plastic si ratustele cu cercuri. Aceste jucarii le solicita atentia, precizia.

            Placerea de a construi poate fi satisfacuta prin cumpararea unor cuburi mari sau blocuri de lemn sau plastic din care sa faca turnuri sau ziduri in spatele carora sa se poata ascunde.

            Pentru a-i obisnui cu statul la masa si eventual invatarea folosirii veselei le puteti cumpara o masa si scaune micute pentru talia lor. Se vor bucura nespus sa aibe scaunelul lor pe care il vor cara peste tot inclusiv la masa cea mare a parintilor.

            Un loc important trebuie sa revina carticelelor de carton sau celor cu forme in miscare. Acestea sunt printre cele mai educative si trebuie cultivat respectul pentru ele. Copilul va capata finete in miscari in incercarea de a intoarce fiecare pagina. Se va bucura enorm sa recunoasca animale si plante si sa fie laudat pentru acest lucru.

            Placerea de a baga jucarii in altele mai mari sau de a descoperi o jucarie mai mica intr-una mai mare, de genul papusilor rusesti.

www.incasa.ro

3 februarie 2007

Altheate