Legume cu ciuperci

Ingrediente
3-4 morcovi
1 telina mare
2-3 cartofi
2 ardei grasi
5 linguri cu mazare
putin ulei si sare, dupa gust

Pentru sosul alb sunt necesare 150 g faina alba, marar tocat (uscat sau verde), vegeta, ulei.

Mod de preparare:
Faina se amesteca cu apa, astfel incat sa aiba consistenta unei smantani ceva mai subtiri. Se fierbe amestecul pana se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei, putin cate putin, amestecand continuu. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust.

Dupa ce se curata si se spala, un kilogram de ciuperci, condimentate cu piper si sare dupa placul fiecaruia, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, sau margarina vegetala. Tava se lasa in cuptorul preincalzit circa 20 minute, la foc potrivit. Sosul se poate servi fie la masa, fie incorporat in compozitie.