Lichior de oua, pas cu pas

 

Se scobeste miezul unui baton de vanilie si se dizolva, impreuna cu 300 g zahar, in 220 ml apa calda, apoi se lasa sa se raceasca.

 Se freaca 15 galbenusuri intr-un castron, apoi se trec printr-o strecuratoare fina. Se adauga apa cu zahar la galbenusuri, treptat si mestecand continuu. Apoi se incorporeaza si un albus.

 Se amesteca 230 ml alcool etilic de 90% cu 110 ml apa si se adauga la lichior, amestecand continuu. Se toarna intr-o sticla, se inchide bine si se pastreaza la rece.

 Cine prepara lichior de oua trebuie sa tina cont de cateva detalii importante. Ouale folosite trebuie sa fie foarte proaspete iar toate ingredinetele trebuie sa aiba temperatura camerei. Dupa ce sticla a fost desfacuta, lichiorul trebuie consumat in maxim 3 luni. Ca alcool se poate folosi vodca : un strop de rachiu de cirese si un pic de frisca ii confera o aroma mai fina.