Tort cu capsuni
Ingrediente:
150 g faina
150 g margarina sau unt
150 g zahar pudra
3 oua
1 praf copt
500 g capsuni
500 g frisca
Preparare:
In prealabil se incalzeste cuptorul si se unge o tava cu unt, dupa care se tapeteaza cu faina. Se freaca spuma margarina sau untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi treptat faina impreuna cu praful de copt cernute. Se toarna compozitia in forma si se coace 45 min la foc potrivit.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca, apoi se taie un capac gros de cca. 1cm, iar mijlocul prajiturii se goleste de miez.
Capsunile se spala bine, se scot coditele, se taie in felii si se amesteca cu miezul faramitat al prajiturii si cu 12 linguri de frisca. Se umple prajitura cu aceasta compozitie, se acopera cu capacul decupat si se imbraca cu frisca ramasa. In momentul servirii, se decoreaza cu capsuni frumoase.