Lichior de portocale
Lichiorul de portocale, cunoscut si sub denumirea de Triplu Sec sau Cointreau, este un lichior fin realizat din coaja de portocale. Lichiorul este cunoscut peste tot in lume si are o istorie de peste 160 de ani. Povestea sa a inceput in 1949 cand fratii Cointreau au construit o distilarie in orasul Angers pentru a fabrica bauturi spirtoase folosind fructe locale.
La inceput au folosit cirese, iar mai apoi coji dulci si amare de portocale. De atunci reteta a ramas nechimbata, insa procesul de productie este tinut secret. Cum Cointreaul este destul de scump, il putem inlocui cu lichior de portocale facut in casa.
Pentru a obtine acesta bautura fina avem nevoie de coaja de la cinci portocale, 200 g de zahar, 0.5 litri de votca si de 6 cuisoare.
Mod de preparare:
Portocalele se spala si se lasa sa se usuce. Apoi, intr-o sticla inchisa la culoare se toarna zaharul. Peste, se adauga cojile de portocala (fara partea alba) si se amesteca bine. Se adauga apoi votca. Sticla se inchide si se lasa la inturneric timp de 10 zile. Din cand in cand sticla se scutura bine.
Dupa 10 zile se adauga cuisoarele. Se pastreaza la intuneric inca cel putin o luna, dupa care lichiorul se filtreaza si se pune intr-o alta sticla, fara cojile de portocala. Lichiorul de portocale este folosit in multe cocktailuri cunoscute precum Margarita, Cosmopolitan sau Side Car, insa el poate fi baut deopotriva ca aperitiv sau digestiv.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro