Madleine cu mere
Ingrediente:
1 1/2 cana zahar tos
1/3 cana unt
1 1/3 cana mar ras
2 cani faina
1 1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita nucsoara
1/4 lingurita cuisoare
3/4 cana stafide
1/3 cana unt
2 cani zahar pudra
1 lingura lapte
1 lingurita vanilie
mai mult lapte (optional)
Preparare:
1. Se porneste cuptorul si se pregatesc formele.
2. Intr-un castron mare se bate 1 cana zahar tos cu unt, dupa care se incorporeaza si marul ras. In alt castron mai mic se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si cuisoarele, dupa care se incorporeaza in amestecul de mai sus. La sfarsit de adauga si stafidele.
3. Aluatul se pune cu lingura in forme (nu se umplu de tot, numai 2/3). S ebaga la cuptor pentru 18-20 de minute sau pana cand iese bine testul cu scobitoarea. Dupa ce se scot din cuptor se lasa la racit 5 minute dupa care se pot scoate din forme.
4. Pentru glazura, intr-un tuci, pe foc potrivit, amestecati 1/2 cana zahar tos cu unt si amestecati pana se topeste. Se ia de pe foc, se adauga zaharul pudra, 1 lingura de lapte si vanilia. Daca este nevoie, mai adaugati cate o lingurita de lapte.
Portii: 18
Timp de preparare: 48 de minute