Supa de calamar

Supa de calamarIngrediente

150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).

 

Mod de preparare

Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste fierte cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de un minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cand incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si doi catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa pana incepe sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi si boia de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul.

Se amesteca bine timp de un minut (pana devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si un catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute. Dupa 10 minute se adauga si gambele si langostinele pastrate, midiile si stridiile si se mai lasa inca 5 minute.

Mod de servire
Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se "odihneasca" orezul in paellera doua minute si apoi se serveste.