Mirosul inchis al mobilierului din lemn

dormitor din lemn5 modalitati de a indeparta mirosul inchis al mobilierului din lemn

In functie de cat de veche este mobila si de tipul de lemn din care este fabricata aceasta, indepartarea mirosului inchis poate reprezenta o adevarata provocare. Sursa modului in care mobila primeste mirosul dicteaza, de asemenea, daca procesul va functiona sau nu. Va trebui, probabil, sa incercati mai mult de o metoda pentru a va asigura ca remediul functioneaza. Va prezentam, in continuare, cinci sfaturi care sa va ajute sa indepartati mirosul inchis al mobilierului din lemn. Fiti rabdatori atunci cand lucrati cu mobila din lemn, obiectele au o istorie pe care doriti, desigur, sa o pastrati si de care sa va bucurati multi ani inainte.

1. Dezumidificarea:  lemnul este poros si, prin urmare, va absorbi umezeala, aerul si mirosurile din jur. Daca piesele de mobilier sunt amplasate intr-o casa veche, in mod sigur acestea vor lua mucegai de la subsol, mansarda sau garaj. Incercati sa mutati piesele de mobilier din lemn intr-o camera care beneficiaza de aer conditionat si in care umiditatea este relativ scazuta. De asemenea, folositi un aparat de dezumidificare, inchideti usile incaperii si lasati obiectele de mobilier din lemn pentru cateva ore zilnic in acea camera. Dupa cateva zile veti observa ca acest procedeu da rezultate.

2. Slefuirea si refinisarea: o alta modalitate de a indeparta mirosul inchis este aceea de a slefui cu nisip finisajul original al pieselor de mobilier, in scopul de a permite lemnului sa respire pentru cateva zile. Din nou, sfatul nostru este sa lasati mobilierul intr-un spatiu conditionat, astfel incat sa nu absoarba alte mirosuri sau umezeala. Alegeti, apoi, un bait si refinisati suprafata, aplicand 2-3 straturi din aceasta si permitand baitului sa se usuce definitiv, intre vopsiri. La sfarsit, aplicati un strat transparent (lac) deasupra mobilei baituite pentru a proteja culoarea si pentru a tine la distanta umezeala si aerul.

3. Sapunul pentru lemn: de cele mai multe ori, vinovati de mirosul inchis al lemnului sunt microbii si bacteriile prezente in interiorul acestuia. Acest lucru se intampla mai ales in cazul in care lemnul a fost lasat intr-un mediu caracterizat printr-o umiditate ridicata pentru mai mult timp. In acest caz folositi un produs gen: sapun de lemn, care este destinat curatarii si uciderii bacteriilor din interiorul lemnului. Inainte de a-l utiliza cititi cu atentie instructiunile producatorului. Folositi sapunul pe toate muchiile si colturile, sub manere si pe partile inferioare ele mobilierului, pentru a se asigura ca toata suprafata din lemn a fost bine acoperita. Lasati apoi mobila sa se usuce si vedeti daca aceasta metoda a fost eficienta.

4. "Cura" de soare: premisa care sta in spatele acestei metode este aceeasi ca si in cazul dezumidificarii. Razele soarelui va ajuta la uscarea lemnului si va indeparta mirosurile de mucegai. Daca locuiti intr-un climat uscat, cu o umiditate relativ scazuta, puteti incerca sa tineti lemnul afara. Sub un pridvor acoperit ar fi ideal si, de preferat, nu pentru zile in sir. In cazul in care mirosul de mucegai nu este sever, aceasta metoda poate functiona bine.

5. Substante impotriva mirosurilor: daca aveti un dulap de dimensiuni mari sau un sifonier cu multe sertare va va fi destul de greu sa aplicati toate celelalte metode pe toata suprafata din lemn. Incercati sa puneti boabe de cafea sau carbune de lemn intr-un recipient deschis, pe care apoi sa-l introduceti in sertare si sa le inchideti. Verificati peste cateva zile daca mirosul este acelasi si schimbati continutul recipientelor, daca este cazul. In mod similar filtrelor de carbune, carbunele de lemn este o substanta naturala care poate elimina mirosul de mucegai din piesele de mobilier.

Nu evitati magazinele dvs favorite de antichitati sau targurile de vechituri de teama mirosului greu pe care mobilierul prezent spre vanzare, deseori, il emana. Exista nenumarate metode de a elimina acest miros.Utilizati oricare dintre cele 5 sfaturi de mai sus si veti constata camirosul pe care il detestati atat de mult poate deveni numai o notiune din trecut!

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro