O bucatarie calda si primitoare
In multe parti ale lumii oamenilor le place sa vina acasa cu familia sau prietenii si sa se aseze in mijlocul camerei. In ultimii ani, in majoritatea locurilor bucataria a devenit locul central din casa, cel putin in termeni de functionalitate ca un loc de reuniuni.
Vorbind in primul rand despre functia bucatariei observam ca este locul in care se prepara si se sevesc mesele. Intr-o bucatarie, primul lucru care ne intereseaza este cat de usor putem lucra intre frigider, aragaz, chiuveta si masa. Cel mai bine este ca asezarea chiuvetei, frigiderului si cuptorului sa fie in triunghi, astfel incat sa nu faceti muti pasi de la unul la altul.
Acesta este si unul dintre motivele pentru care s-au inventat micile “insule” in mijlocul bucatariilor, functionand foarte bine mai ales unde sunt spatii amri sau unde bucataria nu este despartita de camera de primire a oaspetilor. In felul acesta gazda poate intretine oaspetii si prepara in acelasi timp o mancare delicioasa.
Aceste mini-insule din mijlocul sufrageriei dumneavoastra pot fi utile atat pentru preparat cat si pentru servit masa, avand pe de o parte un aragaz iar pe cealalta loc de servit masa. Poate fi amenajat si o portiune mai inalta intr-un capat, ca un fel de bar.
Pueti folosi scaune rustice precum si alte elemente care sa contribuie la crearea unui sentiment de confort. Trebuie ca si masa din sufragerie si scaunele sa fie de acelasi tip ca cele din jurul mini-insulei. In final, camera armonizeaza, desi de fapt sunt doua camere intr-una. Acesta este cel mai nou model de bucatarie calda si primitoare.
22 Mai 2007
Nicoleta Oprea