Placinta cu nuci
Ingrediente:
400 g faina
200 g unt
3 oua
4 linguri zahar
1 plic praf de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie)
200 g nuci pisate
150 g gem
200 g zahar
vanilie
Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, unt 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si un plic praf de copt. Se imparte coca in doua si de intind doua foi.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina si se aseaza in ea una din foi care se unge cu un strat subtire de gem, apoi se pune umplutura de nuci peste care se aseaza a doua foaie. Se introduce in cuptorul deja incins si se coace la foc potrivit.
Umplutura de nuci se prepara astfel: 250 g nuci bine pisate se amesteca cu 200 g zahar, 3 albusuri batute spuma, coaja de lamaie, vanilie, apoi se aseaza uniform deasupra foii unse cu gem.