Placinta greceasca cu branza

Bucataria greceasca are o istorie bogata, de peste patru mii de ani. Este foarte diversificata si se bucura de o mare popularitate in tarile europene. Mancarea este foarte gustoasa si are la baza ingrediente naturale si sanatoase.

Printre cele mai apreciate preparate se numara salatele, care sunt foarte gustoase si satioase datorita branzeturilor. Branza este si ingredientul “cheie” care da gust si celor mai mai bune deserturi. Daca doriti sa incercati un desert specific grecesc puteti opta pentru placinta greceasca cu branza, care este cunoscuta si sub denumirea de Tiropita.

Pentru acest preparat veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: foi de placinta, 100g unt, 200 ml lapte, 40g faina 1 ou, 400g branza (telemea sau feta greceasca), 200g cascaval maturat, 1 praf de nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare:

Se prepara un sos Bechamel din 40g unt, 40g faina si 200ml lapte. Sosul se prepara astfel:

- se topeste untul la foc mediu intr-o cratita

- se adauga faina si se amesteca pana ce se obtine o crema

- se adauga putin cate putin jumatate din cantitatea de lapte amestecand cu ajutorul unui tel în asa fel incat sa nu ramana cocoloase

- se adauga nucsoara si se mareste focul pentru ca sosul sa dea în clocot (in acest timp se amesteca continuu cu telul) 

- dupa ce da intr-un clocot se adauga si restul de lapte si se lasa din nou sa dea in clocot, amestecand pana prinde consistenta

Dupa ce sosul se raceste se adauga oul, branza telemea si cascavalul ras, apoi se potriveste de sare si de piper. Se topeste restul de unt si se unge fiecare foaie de placinta. Se ia cate o foaie, se unge cu crema de branza, si se ruleaza. Daca foile sunt prea subtiri se pot pune cate doua foi odata. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se unge cu galbenus. Se coace in cuptorul incins la 180° timp de 20 min pana se rumenesc.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro