Prajitura cu miere si nuci

Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

Pentru acest desert veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat: 360 g miere de albine, 150 g unt, 1 ou, o jumatate lingurita bicarbonate, 1 lingura de lapte, 600 g faina, sare.

Pentru umplutura: 150 g unt, 200 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 2 linguri smantana, 3 linguri branza de vaci, 1 lingura zeama de lamaie.

Pentru glazura veti avea nevoie de: 200 g nuci maruntite, 100 g miere de albine si o lingura de scortisoara macinata.

Mod de preparare:

Intr-un vas se bate untul spuma. Se adauga apoi mierea, oul, bicarbonatul stins cu lapte, praful de sare si faina. Se amesteca totul bine pana cand se obtine un aluat. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina, apoi se da in cuptorul preincins pentru aproximativ 35 de minute.

Cat timp se coace blatul, aveti timp sa faceti umplutura. Se freaca zaharul cu untul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi branza frecata cu smantana si zeama de lamaie.

Cand este gata, blatul se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe orizontala. Intre cele doua straturi se pune crema de branza. Pe deasupra se pune glazura, care se face astfel: mierea se incalzeste putin, apoi se amesteca cu nucile si scortisoara. 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro