Proiecte pentru gradina: terasa din lemn

terasa din lemnMulti proprietari de case viseaza la o terasa din lemn, iar acest fapt nu surprinde pe nimeni, deoarece acesta este foarte confortabila, dar si foarte rezistenta. InCasa.ro va va da o mana de ajutor in ceea ce priveste construirea unui astfel de spatiu rustic in aer liber, pe care il puteti construi cu usurinta chiar dvs!

Terasele din lemn reprezinta spatiul care ne apropie cat mai mult de natura in care sa ne relaxam. Prima intrebare in vederea amenajarii unei terase este: Ce lemn este cel mai potrivit? Ei bine, acesta trebuie sa fie rezistent indiferent de vreme, robust si desigur sa arate bine. De o calitate superioara si foarte rezistent este lemnul tropic si este foarte potrivit pentru construirea unei terase. Este o alegerea personala daca doriti sau nu sa folositi acest lemn. Argumentul pro ar fi ca toate tipurile de lemn tropical se afla in clasele de rezistenta 1  si 2. In total exista 4 clase, care indica rezistenta medie a lemnului netratat. Lemnul din clasa 1 are o lungime de viata de 25 ani, pe cand cel din clasa a 4a 2 pana la 10 ani.

Foarte importanta este si alegerea lemnului. Oferta are o gama larga, pornind de la robustul Bangkirai pana la avantajosul larice sau apreciala specie Douglasie.

Cele mai iubite specii de lemn

O specie foarte apreciata este Bangkirai. Atentie insa, cererea este mai mare fata de oferta care este pe piata, de aceea de foarte multe ori se vinde un lemn de proasta calitate. Red Cumaru sau Ipe sunt de asemenea alte specii foarte indragite de lemn tropical. Acestea sunt la fel de robuste si de rezistente.

Mult mai avantajos decat lemnul din zonele tropicale este laricele siberian, pinul sau Douglasie. Din nefericire acestea nu sunt la fel de robuste, insa daca sunt bine si regulat ingrijite pot ave o durata de viata de pana la 20 ani.

Fundatia terasei

Grinzile de sustinere se monteaza in punctele cheie ale fundatiei, astfel aceasta sa fie cat mai stabila. Trebuie sa aveti in vedere ca dupa constructie terasa sa fie putin inclinata. Ideal ar fi daca ar avea o cadere de aproximativ 1,5 - 2%, astfel apa de ploaie sa se poata scurge, micile balti formate pot deteriora materialul.

Pentru a va bucura cat mai multi ani de o terasa frumoasa este de ajuns un tratament o data la 3-4 ani cu produse specifice de protectie.

Cum ne ferim de puternicele raze ale soarelui? Cum ne protejam terasa? Marchizele de terasa sunt indicate pentru acest lucru. In plus acestea au un sarm si un farmec aparte, deoarece "raspandesc" aerul mediteranean. In magazinele de specialitate exista o divesitate de culori si de materiale, astfel aveti sansa de a alege exact ce vi s potriveste.

Insa ce este mai minunat atunci cand esti inconjurat de verdeata si de flori colorate? Majoritatea florilor iubesc soarele, insa pe langa acestea exista si exceptii. Daca doriti sa inchideti terasa sau daca aceasta este amplasata in partea de nord si aveti cateva colturi cu umbra, acelea pot fi decorate cu frumusetile gingase si frumos mirositoare. Atentie insa la alegerea acestora, pentru ca daca asezati un ghiveci intr-u spatiu umbros, urmarile vor fi urmatoarele: frunze galbene, plecate, petale uscate. Pentru a evita acest lucru alegeti fuchsia (cercelusul), begonia, hortensia, etc.

Foto: 1, 2

InCasa.ro