Rulada de biscuiti cu nuca de cocos
Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.
Dar, este important ca si in aceasta perioada sa avem un regim alimentar echilibrat care sa contina atat proteine, lipide cat si carbohidrati.
Chiar daca o vom folosi intr-un desert, nuca de cocos ne va asigura cat de cat substantele nutritive necesare pentru desfasurarea activitatilor zilnice.
Nuca de cocos este o excelenta sursa de proteine si este foarte bogata in fibre, rivalizand, din acest punct de vedere, cu graul si ovazul. De asemenea, acest fruct contine 60% din necesarul zilnic de magneziu, 11% din necesarul zilnic de fier, 9% din aportul zilnic necesar de fosfor si 8% din cel de potasiu. Pentru a prepara acest desert sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Pentru foaia din biscuiti:
150 g biscuiti
150 ml cafea
3 linguri cacao
2 linguri zahar
1 lingura margarina
50 g ciocolata neagra
esenta de rom
Ingrediente crema:
100 g zahar pudra
100 g margarina
100 g fulgi nuca de cocos
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca zaharul, cafeaua, cacaoa, margarina si ciocolata, apoi vasul se pune pe foc si se lasa pana cand se topeste ciocolata si zaharul. Se adauga apoi esenta de rom, dupa care siropul se toarna peste biscuitii macinati. Se amesteca bine pentru a se obtine o pasta uniforma. Daca pasta este prea groasa, se mai adauga putina cafea. Pasta de biscuiti se pune pe o bucata de folie alimentara, deasupra se aseaza alta bucata de folie si se intinde cu sucitorul in foaie subtire, de forma dreptunghiulara.
Crema se obtine amestecand zaharul cu margarina, nuca de cocos si esenta de vanilie. Crema se intinde apoi, in strat uniform, peste foaia de biscuiti. Apoi se ruleaza usor si se infasoara rulada in folie alimentara. Rulada de biscuiti cu nuca de cocos se lasa la frigider timp de 2-3 ore, dupa care se taie in felii.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro