Sfaturi utile pentru conservarea fructelor
Fructele intregi sau cele injumatatite isi pastreaza mai bine aroma daca, inainte de sterilizare, au fost oparite cu apa cu zahar. Adaosul de zahar ulterior nu este neaparat necesar.
Prunele galbene si corcodusele se spala, li se indeparteaza coditele, apoi se fierb 10 minute in apa. Apoi se scot cu o spumiera si se transfera in borcane. Dupa ce se pun capacele la borbane se sterilizeaza 10 minute la 100°C.
Fructele boabe, moi si mici, trebuie bine alese inainte de conservare si trebuie sa li se indeparteze coditele.
Bulele de aer care se formeaza in momentul umplerii borcanelor cu fructe si apa se pot elimina cu coada unei linguri de lemn.
Reventul se curata, se taie bucati lungi de circa 5 cm si se lasa, peste noapte, in sirop fierbinte.
In loc de sirop de zahar, puteti umple borcanele si cu suc de fructe fierbinte.