Spatii de depozitare creative
Indiferent de cat de spatioasa este casa, avem senzatia ca spatiul de depozitare nu este suficient. Cu atat mai mult, daca locuinta dispune de un spatiu restrans, trebuie sa stim cum sa valorificam fiecare metru patrat. Cu siguranta multi si-ar dori sa gaseasca solutii interesante si creative pentru “muntii” de jucarii si sutele de carti.
Este uimitor sa descoperim cat spatiu de depozitare se poate construi intr-o casa. Exista multe variante de stocare a lucrurilor, nu trebuie sa ne raportam doar la ideea de dulap. Toate acele unghere si “crapaturi” irosite pot fi usor transformate in sertare si rafturi.
In primul rand trebuie sa facem ordine in lucruri, sortandu-le in functie de gradul de utilizare. Obiectele folosite zilnic vor fi stocate in rafturile usor accesibile, pentru a nu crea dezordine cautandu-le. Iar pentru a micsora volumul lucrurilor mai mari, precum plapuma, paturi, perne si tot felul de haine, puteti folosi sacii de vid, sau saci cu vaccum.
Depozitarea hainelor in astfel de saci permite separarea lor pe antotmpuri. Astfel, hainele pe care nu le purtati intr-o aumita perioada a anului pot fi depozitate cu ajutorul sacilor impermeabili in cele mai ostile zone precum dulapurile din panza pe suport metalic de pe balcon sau de ce nu in boxa de la beci, daca beneficiati de asa ceva.
Cei care au un numar impresionant de carti, si la care biblioteca se arata a fi neincapatoare, isi pot depozita cartile in locuri mai putin obisnuite. Putem incepe cu spatiul de sub scari, care, cu ajutorul unor rafturi, poate lua forma unei biblioteci minimaliste. De asemenea, fiecare treapta a scarii poate devedi un sertar in care cartile isi vor gasi locul. Si un semineu “fals”, amenajat cu cateva rafturi, depoziteaza la randul sau cateva carti. Spatiul de sub scari devine eficient si prin amenajarea acestuia ca dulap, in care va puteti pastra pantofii, gecile, palariile şi umbrelele.
Si mobila poate fi utilizata in scopuri duale pentru a crea spatiu de stocare suplimentar. De exemplu, patul rabatabil poate avea o “fata ascunsa”, astfel, in locul sau dimineata poate aparea o biblioteca, o vitrina, o masa sau pur si simplu doua usi normale de sifonier.
Bucataria pastreaza si ea cateva spatii ce pot deveni utile. Cateva rafturi amplasate in zona de deasupra frigiderului poate deveni un mini-bar pentru colectia ta de vinuri, sau de ce nu intr-un loc de pastrare a condinentelor. Intre blatul de bucatarie si dulaputile superioare exista de asemenea un spatiu irosit. Fixeaza in aceasta zona o bara cu carlige pe care sa agati ustensile de bucatarie, sau diverse suporturi.
Cu siguranta aveti si obiecte de colectie ce nu trebuiesc ascunse. In functie de stilul de amenajare putem gasi cateva solutii interesante de a le evidentia. In living, deasupra comodei, cateva polite suspendate realizate dintr-un material similar, se vor dovedi foarte practice pentru aceste decoratiuni.
Sursa foto
A.I.
InCasa.ro