Spatiul perfect pentru un spirit creativ

spatiu de lucruCum sa obtineti spatiul perfect pentru un spirit creativ

A decora un spatiu astfel incat sa va simtiti liber sa creati este un aspect deseori trecut cu vederea atunci cand va ganditi sa va amenajati locuinta. Indiferent de cat de talentat sunteti, de cat de multe echipamante, materiale sau idei aveti si de cat de puternic sunteti motivati, daca nu aveti un loc in care sa mergeti si sa va materializati talentul, nu veti ajunge prea departe. Trebuie sa stiti ca sunteti mult mai creativi atunci cand va simtiti confortabil, cand sunteti inconjurat de obiectele care va bine dispun si va relaxeaza - pentru a va stimula creativitatea puteti, de exemplu, sa folositi picturi sau diferite arome. Va prezentam in continuare 5 pasi care v-ar putea ajuta sa obtineti spatiul de lucru perfect pentru spiritul dvs creativ:

1. alegeti un spatiu creativ - alegerea spatiului potrivit naturii activitatii dvs este primul pas pe care trebuie sa-l faceti. Nu toti isi permit luxul de a avea un studio in care sa poata creea in liniste, astfel ca, pentru majoritatea, locul de lucru este reprezentat de un birou intr-o camera de rezerva sau de un simplu scaun aflat in coltul unei camere de zi. Oricum ati alege sa va definiti spatiul creativ faceti-o intr-un loc in care sa va simtiti confortabil, atat din punct de vedere fizic, cat si in termenii ambiantei naturale.

2. personalizati spatiul ales  - este vital sa faceti astfel incat spatiul creativ sa devina al dvs., sa poarte o amprenta a personalitatii dvs., chiar daca este vorba de un mic colt dintr-o incapere folosita si de ceilalti membri ai familiei. O idée ar fi aceea sa decorati peretii inconjuratori cu tablouri sau cu citatele care va inspira (inramate). Puteti, de asemenea, sa delimitati spatiul cu ajutorul separatoarelor de camera sau printr-un raft de carti, pentru a beneficia de intimitate. Faceti tot ce puteti face pentru a transforma spatiul intr-un sanctuar al creatiei.

3. organizati-va echipamentul - acesta reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Daca de fiecare data cand va simtiti inspirati trebuie sa consumati 15 minute pentru a gasi pensula, creionul sau instrumentul potrivit, motivatia va disparea inainte de a incepe procesul creatiei. Materialele si echiamanetul de lucru trebuie organizat astfel incat sa stiti unde se afla totul. Luati-va un timp pentru a achizitiona niste recipiente de depozitare - mai ales daca munca dvs de creatie necesita un numar mare de materiale. Timpul pe care il petreceti organizandu-va il veti economisi pe termen lung.

4. creati ambianta potrivita  - pentru a reusi sa va simtiti cat mai liber posibil atunci cand lucrati, faceti tot ce va sta in putinta pentru a obtine ambienta perfecta. In functie de preferintele dvs. si de natura creatiei, aceasta ambianta poate varia. Puteti folosi diverse surse de lumina si/sau lumanari sau muzica pentru a crea diferite tipuri de atmosfera. Puteti experimenta, de asemenea, varii arome. Gasiti cele mai bune metode pentru a obtine o ambianta in care sa va simtiti confortabil atunci cand creati.

5. modificati si evoluati - chiar si dupa ce ati realizat toate etapele de mai sus, exista metode de a modifica spatiul de lucru destinat creatiei. Doar prin petrecerea efectiva a timpului in acest spatiu veti descoperi ceea ce ii lipseste sau ce elemente necesita modificari. O regula simpla pe care o puteti urma este sa va intrebati care aspect va determina sa fiti mai creativi si sa imbunatatiti acest aspect. Odata cu trecerea timpului spatiul in care lucrati va deveni din ce in ce mai personal.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro